Ehető karácsonyi ajándékok

Ehető karácsonyi ajándékok

Az alábbi mutatós, házi készítésű ajándék ideális az édesszájúak számára.


Cukormázas teasütemények

Elkészíthető mennyiség: kb. 15 db

Előkészítési idő: 30 perc, és a hűtés ideje

Sütési idő: 10-12 perc

Sütési hőfok: 170°C

Hozzávalók:

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
 • 120g puha vaj
 • 70g porcukor
 • 5ml vanília esszencia
 • 1 nagyobb tojás, elválasztva
 • 180g fehér liszt

Cukormázas teasütemények

 • 300g porcukor átszitálva
 • rózsaszín ételfesték
Elkészítése:

 1. A vajat és a cukrot verjük habosra. Habverővel keverjük bele a vanília esszenciát, és a tojássárgáját. Adjuk hozzá a lisztet, és addig keverjük, amíg puha tésztát nem kapunk. Csomagoljuk háztartási fóliába, és egy óráig tegyük a hűtőszekrénybe.
 2. A tésztát két műanyag fólia között nyújtsuk kb. 3mm vastagra. Süteményforma segítségével szaggassunk a tésztából nagy korongokat,és helyezzük őket egy kivajazott sütőlapra. Előmelegített sütőben 10-12 percig süssük. Miután levettük a sütőlapról, rácsra téve hagyjuk lehűlni.
 3. A cukormáz készítéséhez a tojásfehérjét az átszűrt porcukor felével egy mély tálban verjük fel. A kimaradt cukrot apránként adjuk hozzá, és addig keverjük, míg sima és fényes nem lesz. A cukormáz legyen sűrű, de csak annyira, hogy lehessen vele díszíteni, és amennyire lehet “megtartsa a mintát”.
 4. A cukormáz felét kanalazzuk egy vékony, kerek csöves nyomózsákba. A maradék cukormázat fessük világos rózsaszínre,és takarjuk be háztartási fóliával.
 5. Először a virágminta legkisebb szirmait nyomjuk a süteményre. Nyomjunk ki egy enyhén cikkcakkos vastagabb cukormáz mintát, vagy egy dupla egyenes vonalút. Egy kicsi, lapos festőecset oldalával húzzuk ki a cukormázat a virág közepe felé. Ha szükséges, enyhén nedvesítsük meg az ecsetet. Ne húzzuk le az összes cukormázat, mivel a körvonalaknak jól láthatónak kell maradniuk. A következő virágot nyomjuk az első köré, és addig “seperjük” a mintát az ecsettel, amíg be nem teríti a süteményt. De lehet a süteményt egy virágrészlettel is díszíteni, és pöttyökkel kiegészíteni. A sütemények egyik felét díszítsük fehér, a másikat rózsaszín cukormázzal. Egész éjszakán át hagyjuk száradni, mielőtt süteményes dobozba tennénk.

ÖTLET A seprőtechnikát először egy darab süteményen gyakoroljuk! A cukormázat egy nedves ruhával letörölhetjük, és újra kezdhetjuk, amíg el nem érjük a megfelelő eredményt.


Ajánlott bejegyzések:

Olcsó receptek karácsony után
Ünnepek idején nem szoktunk spórolni sem a kalóriákkal, sem a drágább hozzávalókkal.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által
Dóra5632

Oral-B Professional Care 500 kényelmes használat

Oral-B Professional Care 500 kényelmes használat

"

Sziasztok! Elsőre picit idegenkedtünk a dologtól mert ugye nálunk még senki nem használt elektromos fogkefét, de mindenképpen pozitívan csalódtunk benne. Az öt tagú családomból mindenki kipróbálta, és mindannyiunk tapasztalata, hogy rendkívül kényelmes, mivel nem kell "sikálni" a fogakat, hanem a fogkefe szépen magától dolgozik, na meg a végeredmény sem elhanyagolható, hiszen rendkívül tiszták lettek a fogaink. A nyelvvel végigsimítva ilyen hatást sosem értünk el hagyományos fogkefével. Én két hét múlva költözök el itthonról, de a szüleim Oral B elektromos fogkefét kapnak tőlünk karácsonyra. :) Köszönöm a lehetőséget, hogy tesztelők között lehetek :)

"

nagykövet által
Hajneebaby 81