Étkezzünk egészségesebben, pároljuk az ételeket!

Étkezzünk egészségesebben, pároljuk az ételeket!

Ha ön is aggódik az olajban sült zöldségek magas zsírtartalmától, akkor itt az ideje áttérni a párolásra, hiszen ez a legegészségesebb és egyben legegyszerűbb módja az elkészítésüknek.


A Los-Angeles-i egészség- és táplálkozás szakértő, Regina Santos (a Futás magas sarkúban: Gyors és egészséges nassolnivalók, és előételek c. könyv szerzője) szerint: “A párolás egy különlegesen finom és egyszerű módja az ételek elkészítésének, amely során a belső tápanyagtartalom sem vész el.” Próbálja ki ön is Regina egyszerű párolási tippjeit!

Őrizzük meg az értékes tápanyagokat!

Santos szerint a párolás során a zöldségek és a fehérje források (például hal párolásánál) víztartalma megmarad, különösen azoknál az ételeknél, amelyek vízben oldódó vitaminokat tartalmaznak, mint a B és C vitamin. “Úgy vélem, hogy a párolás a legjobb választás, különösen, ha halról, brokkoliról, kaliforniai paprikáról, spenótról vagy tökről van szó.” - jegyzi meg. “ A hirtelen pirítás és a sütés során a vitaminok nagy része elvész, azonban a párolással az összes értékes tápanyagot megőrizhetjük. A B vitamin segít az ételekből származó energia felhasználásában, ezért is kiemelten fontos a szerepe.”

Tíz perc, vagy még annyi sem

Santos szerint nincs szükség magas technológiájú eszközökre, vagy drága párolóedényekre a zöldségek megfelelő elkészítéséhez. „Az egyetlen, ami kelleni fog, az egy wok vagy egy nagyobb serpenyő” mondja Regina. Lássuk, hogy ő hogyan is csinálja:

  • Használjunk egy gőzölő kosarat, vagy egy bambusz párolót!
  • Forraljuk fel a vizet, majd vegyük közepesre a lángot.
  • A megtisztított és felvágott zöldségeket helyezzük a kosárba. A legtöbb zöldségnek kevesebb mint 10 perc is elegendő.
  • Két-három perc után ellenőrizzük le egy villával, hogy a megfelelő puhaságot érjük el.
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Néhány jó tanács

Akármilyen egyszerű és magától értetődő a párolás, Santos szerint azért mégis van néhány dolog, amit érdemes észben tartani:

  • Ne hagyjuk a zöldségeket a forró víz felett, miután már megfőttek, hiszen tovább fognak puhulni. Inkább helyezzük a kosarat a mosogatóba és hagyjuk, hogy lecsöpögjön a maradék forró víz a zöldségekről.
  • Fűszerezés előtt hagyjuk egy kicsit kihűlni a zöldséget. Egy kevés citromlé, és tálalhatunk is.
  • Ne felejtsük el, hogy a különböző zöldségnek a párolási ideje is eltér, például:
    spárga: 5-10 perc; cékla: 5-15 perc, brokkoli: 10-12 perc; kelbimbó: 10-15 perc, káposzta: 10-15 perc; répa: 5-15 perc, karfiol: 10-12 perc és a krumpli: 15-25 perc.

A tökéletes párolt lazac

Santos azt állítja, hogy az egészséges táplálkozás egyik fő kulcsa a lazac. És nincs is jobb, mint a párolt lazac, ami mindössze 10-15 percet vesz igénybe. „Ha serpenyőben sütjük, vagy pirítjuk a lazacot, előfordulhat, hogy túlsül, és ugyebár a száraz halat senki sem kedveli.”figyelmeztet Regina. „Amikor párolt lazacot készítek, használok fűszereket is. Általában kaprot adok hozzá, és így a gőzölés során tökéletesen átjárja a halat az íze.” Ha készen van, nincs is másra szükség, mint egy citrom leve. Habár mostanában egyre inkább elterjedt a nyers zöldségek fogyasztása, Santos szerint érdemes az évszaknak megfelelően étkezni. „ Tavasszal és nyáron könnyebb megemészteni a nyers ételeket, „jegyzi meg. „Azonban az ősz beköszöntével és télen a testünk a meleg, főtt étel után kiált. Könnyebben érezzük jóllakottnak magunkat, ha főtt ételt eszünk. A párolás segít megőrizni az ételben az ízeket, az értékes tápanyagokat, illetve a vizet, amire a testünknek szintén nagy szüksége van.”

Úgyhogy elő azzal párolóval és a zöldségekkel, és élvezze az egészséges és tiszta étkezés előnyeit- mielőtt kifut az időből!

Fogyókúrás étrend alacsony GI indexű gyümölcsökkel
A gyümölcsfogyasztás kiváló megoldás a kiegyensúlyozott és egészséges étrend fenntartásához...

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által