Fagylalt készítés házilag

Fagylalt készítés házilag

A nyár egyik szépsége, hogy hőmérsékletével kiváló ürügyként szolgál a fagylaltevésre. Jó fagyit pedig nem csak cukrászdákban lehet vásárolni! Ha eddig még nem próbálkoztunk a készítésével, - arra hivatkozva, hogy nincsenek hozzá "csodagépeink", - most itt az ideje nekilátnunk: ez az epres fagylalt ugyanis nem igényel semmi extrát!


HOZZÁVALÓK (4 személyre)

  1. 750g eper (plusz öt szem a díszítéshez)
  2. 375 ml kókuszkrém (ezt tejszínnel helyettesíthetjük)
  3. 100 g nádcukor
  4. 1 lime (zöldcitrom) leve
  5. 1 vaníliarúd
  6. 1 magas falú, fém tál

ELKÉSZÍTÉS

1. Miért vásároljunk drága konyhai gépeket, ha évente csak kétszer vennénk elő?

2. Ehhez a fenséges, házi készítésű eper fagylalthoz nem kell mást tennünk, mint:

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

3. Csumázzuk ki az epreket és egy óra hosszára áztassuk be a szemeket a nádcukorból, a lime levéből, és a kikapart vaníliarúd belsejéből elkészített „pácban”.

4. Villával törjük össze az epreket, majd passzírozzuk át szűrőn.

5. Az eperpürét keverjük össze a kókuszkrémmel.

6. Szeleteljük fel a maradék eperszemeket, és adjuk hozzá a keverékhez.

7. A keveréket kanalazzuk egy fém tálba és helyezzük a mélyhűtőbe! Hagyjuk hűlni 2-4 órán át.

8. Miután kivettük, hagyjuk a fagylaltunkat egy kicsit megpuhulni, majd az igazi fagyizós hangulat kedvéért. adagoljuk gombócokban!

Házi jégkrém készítése
Ami a nyári desszerteket illeti, a jégkrémeket többnyire méltánytalanul alulértékeljük.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!