Farsangi fánk receptek

Farsangi fánk receptek

A farsang legnépszerűbb finomsága a fánk, nincs is igazi farsang e nélkül az ízletes édesség nélkül! Receptek fánkkedvelőknek.


Szalagos fánk
Futtassunk fel 2 dl tejben 40 g élesztőt, majd körülbelül 15 perc múlva öntsük rá a tejet 500 g lisztre. Dolgozzunk bele a tésztába 5 tojás sárgáját, valamint 50 g olvasztott vajat, majd fakanállal keverjük össze a hozzávalókat. Amikor már gyúrható állagú lesz a tészta, vegyük ki a tálból és belisztezett gyúródeszkán addig dagasszuk, amíg teljesen sima nem lesz. Ezután tegyük vissza a tésztát a tálba, takarjuk le és körülbelül fél óráig kelesszük duplájára meleg helyen.
A már megkelt tésztát nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, majd szaggassuk ki egy pohárral, vagy körülbelül 5-6 cm-es formával. Ezután kelesszük újra a fánkokat letakarva, meleg helyen 10-20 percig.
A megkelt fánkok közepén készítsünk mélyedést az ujjunkkal, ide fogjuk később a lekvárt tenni. Végül tegyük a tésztát forró olajbaés mindkét oldalát süssük 2-3 percig. Fontos, hogy a sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak a lyukas oldala legyen alul és fedjük le sütés közben. A kész fánkokat töltsük meg baracklekvárral és szórjuk meg porcukorral.

Csörögefánk
250 g lisztet morzsoljunk el 50 g vajjal, majd tegyünk a tésztához három tojássárgáját, 3 g porcukrot és 150 ml tejfölt. Egy csipetnyi sót is keverjünk bele a masszába, majd kezdjük el összedolgozni a hozzávalókat, akkor lesz jó a tészta, ha hólyagosra sikerül dagasztani. Tegyük a hűtőbe körülbelül 15 percre, majd nyújtsuk ki kisujjnyi vastagságúra és vágjuk fel négyzethálósan. Az így kapott négyzeteket középen metsszük be, majd a két oldalát hajtsuk a bemetszéshez. Tegyük az apró fánkokat forró olajba, de vigyázzunk, nehogy túlsüssük őket, mert hamar kiszáradnak és kemények lesznek! A kész fánkokat szórjuk meg bőségesen porcukorral!

Farsangi egérke
Tegyünk fél liter tejbe 3 evőkanál cukrot és egy csipetnyi sót és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Vegyük le a tűzről és szitáljunk bele a tejbe 50 dkg lisztet, majd további kevergetés közben dolgozzunk bele a tejes-lisztes masszába 5 tojást. Olajozzunk be egy evőkanalat és szaggassuk bele forró olajba kanalanként a tésztát, majd süssük aranybarnára az apró egérfánkokat. Tálaláskor hintsük meg porcukorral, valamint egy kis fahéjjal.

Jó étvágyat kívánunk!


Ajánlott bejegyzések: 

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Romantikus vacsora - receptek

Házi tészta készítése

Gyógyító ételek: influenza és megfázás ellenAdja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek