Gyümölcs és hús

Gyümölcs és hús

A gyümölcs és a hús kapcsolata évszázadok óta tart. Ma már sokan egzotikusnak találják, és a húst inkább zöldséggel fogyasztják. Pedig a gyümölcsös hús tagadhatatlanul finom!


A kínai konyha egyik legismertebb alapreceptje a narancsos kacsa. Ezt a világhírű ételt narancslével készítik.
Az ókori görögök és rómaiak a húst és a halat mézzel és gyümölccsel készítették. A kínai, indiai, perzsa, török és görög konyha máig gyakran használ gyümölcsöt a húsételek édesítéséhez. A narancszselét a francia és olasz konyha is ismeri, míg a narancsleves népszerű brazil étel.
Narancs alma, meggy gránátalma, őszibarack, rakott avokádó, töltött ételek, kebabok és a finom szószok…hmm…isteni! Íme néhány javaslat, ha szereted a gyümölcsös húsételeket.

BÁRÁNY ALMASZÓSSZAL

Mit szólnál egy szokatlan bárányrecepthez?

Hozzávalók (4 személyre)
• 500 gr bárányhús
• 4-5 alma
• 1 narancs reszelt héja és leve
• ½ bögre almalé
• 2 teáskanál só
• 1 teáskanál bors
• 2 teáskanál olaj

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Elkészítés:
A bárányhúst vágd vékony szeletekre, és olajozz meg egy teflonedényt. Sózd be a hússzeleteket, és süsd mindkét oldalát 1-1 percig. Olajozz megy egy tepsit, tedd bele az elősütött húsokat, és borsod meg őket. Hámozd meg az almát, vágd őket szeletekre, és tedd rá a húsokra. Reszeld meg a narancs héját, és facsard ki a levét. Keverd össze a narancshéjat, az almalevet és a narancslevet. Öntsd rá a húsra és az almára. Tegyél alumíniumfóliát a tepsite, és süsd egy órán át közepes hőmérsékleten. Utána távolítsd el az ezüstpapírt, és süsd még 30 percig. Tedd egy nagy tálra, és tálald!

GYÜMÖLCSÖS CSIRKE

Egy különleges csirkeétel, nyamm!
Hozzávalók (6 személyre)
• 6 filézett csirkemell
• 1/2 bögre narancslé
• ½ bögre grépfrútlé
• ½ teáscsésze citromlé
• ½ teáscsésze mandarinlé
• 1 narancs
• 1 mandarin
• 5-6 őszibarack
• 5-6 szilva
• 1 teáskanál pirospaprika
• 2 teáskanál só
• 8-10 egész szem bors
• 2-3 teáskanál vaj

Elkészítés:
Tedd a csirkeszeleteket egy tepsi végébe, miután bedörzsölted őket sóval és paprikával. Öntsd rá a narancslevet, a mandarinlevet, a grépfrútlevet és a citromlevet, majd hagyd állni 15-20 percig a páclében. Közben hámozd meg és szeleteld fel a narancsot, a mandarint, az őszibarackot és a szilvát. Tedd rá a gyümölcsöt és a borsot a csirkeszeletekre, és add hozzá a vajat. Fedd le a tepsit ezüstpapírral, hogy a gyümülcsök ne égjenek oda, majd süsd meg 250 fokon.


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek