Három forró ital, amely melegen tart télen!

Három forró ital, amely melegen tart télen!

Ha hidegre fordul az idő, nincs is jobb annál, mint egy finom forró ital, ami jól átmelegít. Az egymás után nyíló, menő kávézók a forró italok bőséges kínálatát tárják elénk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy otthon ne készíthetnénk mi magunk is valami különlegeset.


HOZZÁVALÓK (4 személyre)

1.Gyömbéres kávé

  • 4 teáskanál gyömbérszirup
  • 4-8 kisebb darab gyömbér
  • 150 ml tejszín
  • Négy csésze kávé (minden bögrébe egy)
  • Habzsák

2.Chai tea

  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál kardamom
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt fahéj vagy egy rúd fahéj
  • 1 teáskanál gyömbér por
  • 1 csésze tej
  • Cukor vagy méz, ízlés szerint

3. Krémes forró fehércsokoládé

  • 200 ml tej (egy bögréhez)
  • 3-4 evőkanál fehér főzőcsokoládé ( vagy 5-6 kocka normál fehércsoki)
  • 1 teáskanál cukor vagy méz (nagyon édesszájúaknak)
  • 100 ml tejszínhab
  • egy marék pillecukor
  • 1 teáskanál cukor a szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS
1. Egy régi egyszerű tea, vagy kakaó körülbelül annyira meleg, mint egy olvadó fagylalt. Egy kevés fantáziával azonban a megszokott italokat könnyedén gasztronómiai élménnyé alakíthatjuk.

2. Négy bögre gyömbéres kávéhoz a következőkre lesz szüksége:

3. Gyömbéres kávé:
Tegyünk mindegyik bögrébe egy-egy kanál gyömbérszirupot, és öntsük bele a frissen kifőtt kávét. Egy edényben keverjük össze a tejszínt az apróra vágott gyömbérrel, és verjük kemény habbá. Kanalazzuk bele a habzsákba, majd nyomjunk mindegyik bögre kávé tetejére egy adagot. Szórjuk meg a megmaradt gyömbérrel, és egy kevés csokival.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

4. A masala tea, az indiaiak kedvence, Chai teaként is ismert. Isteni fűszeres tea, amely egyszerre frissít és melegít. Ha szeretné elkészíteni a saját chai teáját, a következőkre lesz szüksége:

5. Chai tea:
Szárazon pirítsuk meg a fűszereket egy serpenyőben. Miután teljesen lehűltek, őröljük meg őket egy mixerben, vagy mozsárban. Tegyük félre, vagy tároljuk egy légmentesen zárható edényben.
Egy lábasban melegítsük fel a tejet (tehéntej, vagy szójatej egyaránt megfelel) körülbelül egy negyed teáskanál masala keverékkel. Vegyük le az edényt a tűzről, és adjunk hozzá egy teáskanál fekete tealevelet, vagy egy tea filtert. Áztassuk néhány percig, majd szűrjük le a teát, mielőtt még cukrot vagy mézet adnánk hozzá.

6. Egy kis gyömbér szirup tökéletes édesítő is lehet.

7. Ehhez a luxus forrócsokihoz a következőkre lesz szüksége:

8. Krémes fehér forrócsokoládé:
Alacsony lángon melegítsük fel a tejet, folyamatosan kevergetve, nehogy bőr keletkezzen a tetején. Ez alatt verjük fel a tejszínhabot, amilyen állagúra szeretnénk. Ha a tej felforrósodott, öntsük egy hosszú pohárba és adjuk hozzá a csokit (és a cukrot, ha szükséges).
Díszítsük a tejszínhabbal, szórjuk meg a mályvacukorral és tehetünk rá extra szórást is.

9. Melegítse fel a téli délutánokat egy finom forró itallal!

A tea és kávékészítés művészete
Kövesse az alábbi tippeket és készítsen fenséges kávét reggelente!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!