Házi tészta készítése

Házi tészta készítése

Gép nélkül is készíthet otthon tésztát, mindössze egy nyújtófára és egy kis türelemre van hozzá szükség.


Házi tészta
4 személy részére
Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

 • 500g finom liszt
 • 5 nagyméretű tojás
 • 5 ml só

Elkészítése:
1. lépés – A lisztet és a sót öntse egy tiszta felületre, majd a közepébe készítsen egy kis mélyedést és ebbe törje bele a tojásokat. A tojásokat villával kissé fel is verheti előtte, hogy a sárgája és a fehérje összekeveredjen. A lisztet apró mozdulatokkal dolgozza össze a tojással addig, amíg az már nem folyós, majd az egész liszttel gyúrja össze.


2. lépés – A tésztát gyúrja addig, amíg a tojás és a liszt alaposan összeáll. Ha túl lágy a tészta, adjon hozzá egy kis lisztet. A jó állagú tészta kissé nedves, de nem ragacsos. Gyúrja simára a tésztát, de fontos, hogy ne gyúrja túl sokáig! A tésztát ossza 6 egyenlő részre. Egy darabot vegyen a kezébe és a tenyere és ujjai segítségével formázzon belőle bucit; a többi darabot tekerje celofánba.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom3. lépés – A tészta tetejét hintse meg kevés liszttel majd a nyújtófával kezdje el nyújtani a tésztát, amíg mindenhol egyenletesen vékony nem lesz.4. lépés – A már kerek tésztának vágja egyenesre a széleit, úgy, hogy egy téglalap alakot kapjon.
5. lépés – Tekerje a tésztát a nyújtófára, majd rögtön húzza ki a nyújtófát.6. lépés – Ha tagliatelle tésztát akar készíteni, egy éles késsel vágja a tésztát csíkokra, majd tekerje ki a csíkokat és hagyja száradni. Erre alkalmas eszköz egy fa edényszárító, de fapálcákat is használhat. Miután a tésztát átvetette a megfelelő szárító eszközön, hagyja kiszáradni (kb. 2-3 óráig). Amennyiben rögtön meg kívánja főzni a tésztát, hintsen a tésztacsíkokra egy kis lisztet, és a főzésig tekerje fel őket.

Tippek

 • Szobahőmérsékletű tojásokat használjon!
 • Cékla főzéséhez használt, de már lehűlt vízzel pirosra színezheti a tésztát, ha a piros lét még a liszttel való összegyúrás előtt adja a tojáshoz. Ebben az esetben kevesebb tojásra lehet szüksége.
 • Soha ne hideg felületen (pl. márványlapon) nyújtsa a tésztát, mivel a keze melege rugalmasságot és jó állagot biztosít a tésztának.
 • A tojások méretétől, a levegő páratartalmától és a liszt minőségétől függően a felhasználandó liszt mennyisége a megadottól kissé eltérhet.
 • A még nem nyújtott tésztát mindig tartsa letakarva, mivel különben könnyen kiszárad.
 • Fontos, hogy egyenletesre nyújtsa a tésztát, mivel csak így fő majd egyenletesen.
 • Nyújtás közben a tészta folyamatosan visszaugrik, ezért kérjen meg valakit, hogy amíg Ön a tészta egyik végét nyújtja, ő fogja le a tészta másik végét.
 • 500g frissen készített tésztát 4 liter sós, forrásban lévő vízben főzzön ki, úgy 3-4 percig.
 • A frissen készített tészta légmentesen záródó tárolóedényben kb. 3-4 napig őrzi meg minőségét.Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

ZsóSa

ZsóSa

Jelentett

Mamám mindig így csinálja a tèsztát, sokkal jobb, mint a bolti. :)

 • Jelentem

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által