Húsvéti kenyér receptek a világból

Húsvéti kenyér receptek a világból

Az egyes ünnepeket a különböző országokban más és más gasztronómiai hagyományokkal köszöntik. A húsvét, mint a tavasz legizgalmasabb időszaka, kicsik és nagyok számára nyújt örömet, nemcsak a piros tojás festésével, de finom, hagyományőrző ételeivel is. Húsvéti kenyér, fonott kalács és változatos tészták a világ minden tájáról.


Fonott kalács a görög bárány mellé
Görögországban a húsvét nagyon fontos ünnepnek számít, az ortodox vallás jelentős napjaként tartják számon, így az asztalra is különleges fogások kerülnek minden otthonban. A hagyományos „magiricát” mellé, ami leginkább leveshez hasonló, báránysültet készítenek, ami mellé kenyéren kívül édes tésztát is felszolgálnak. Ezen kívül „tsourekit” is, egy különleges finom, fonott tésztát is kínálnak a vendégeknek, amely nagyon hasonlít a nálunk is ismert kalácshoz. Tetejét sokszor szezámmaggal díszítik, az ünnepi hangulat díszeként piros tojások is kerülnek a kalács tetejére.

Olasz húsvét galambokkal
Azaz galambhoz hasonló kalács, a colomba, mely az olasz csizmán kerül szinte minden család asztalára. Ha valaki nem tudja saját kezűleg elkészíteni ezt a különleges húsvéti kenyér receptet, könnyebb utat is választhat a kulináris élvezetekhez, minden szupermarketben megveheti a madarat formázó kalácsot. A finomság tetejére díszítésként mandulaforgácsot is tesznek. Ezenkívül, a colombához hasonló édes tésztából készítik a panettonét is, ami már nem galamb formájú és agyagedényben sütik húsvétkor.

Spanyolország és olívás tészta, vagy torrija
Az ünnepek a különböző országokban egészen speciális kenyér különlegességekkel lephetik meg az idegen látogatókat. A spanyolok olívával készült finom édes tésztát készítenek, e nélkül nincs is igazi húsvét a számukra. Az itthon is ismert bundás kenyérhez nagyon hasonló torriját is szívesen eszik ilyenkor Spanyolországban, nemcsak azért, mert nagyon finom, de egyszerű alternatívája is az ünnepi menünek. Édes tésztáját fahéjjal, porcukorral és mézzel varázsolják még ínycsiklandóbbá.

Lengyel túrós mandulás lepény
Lengyelországban mazureket készítenek, ami dióval készült, piskótaszerű kelt tészta. Ezenkívül babkát is esznek, ami olyan, mint a nálunk is kedvelt kuglóf, valamint szívesen várják a vendégeket túrós, mandulás lepénnyel.

A szívünknek legkedvesebb fonott kalács
Itthon a legtöbb családban a finom, puha, foszlós fonott kalács kerül az ünnepi húsvéti asztalra. A húsvéti kenyér receptek közül a legnépszerűbb ez a gyakorlott kezeket is megdolgoztató tészta, ami élesztővel készül. Sok családban citrommal és mazsolával bolondítják meg, az ügyesebb szakácsok a négyes fonással is próbálkozhatnak. Aki azonban biztosra szeretne menni, szinte minden boltban megveheti a csillogó héjú kalácsot szerencsére nemcsak húsvétkor. Ezenkívül nélkülözhetetlen a sonka és főt tojás mellé a ropogós friss kenyér is, amit régen húsvét napjának reggelén kosárban vittek a templomba, hogy megszenteljék.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által