Konyhai tippek

Konyhai tippek

Mindenki álomkonyhára vágyik, de csak kevés háziasszony mondhatja el, hogy ideális körülmények között főzhet. Túl kicsi a pult? Nem tudja, hol tárolja a zöldséget? Problémák, melyek


Semmi sem fér el!

A legtöbb háziasszonynak az a legnagyobb problémája, hogy egyszerűen nincs elegendő helye még arra sem, hogy a különböző konyhai eszközöket, gépeket tárolja. A hagyományos kis konyhákban szinte csak azoknak van helye, amelyeket gyakran használunk főzés közben, a nagyobb és ritkábban használt dolgokhoz kellő kreativitás kell, hogy praktikusan elhelyezzünk mindent. Legtöbben az edények mosogatás utáni szárítását tartják problémásnak, néhány egyszerű megoldással azonban könnyen segíthetünk a bajon. Vásároljunk összecsukható, vagy felakasztható edényszárítót, de a falra szerelhető, „polcos szárítás” is jó megoldás lehet. A ritkábban használt konyhagépeket és nagyobb edényeket olyan helyre tegyük, ahol nincsenek útban. Jó, ha a konyhabútor vásárlásánál gondolunk a helytakarékos megoldásokra, olyan szekrényt válasszunk, ahol a sarkakat forgatható polcokkal teszik kihasználhatóbbá. 

Zöldségek, gyümölcsök tárolása

A legkreatívabb háziasszonynak is meggyűlhet a baja a zöldségek és gyümölcsök tárolásával. Ha nincs elég hely a hűtőszekrényünkben és nincs kamránk sem, kénytelenek vagyunk szobahőmérsékleten tárolni őket, pedig néhány közülük igazán nem nyújt szép látványt. A nagyobb mennyiségű zöldséget, ha tehetjük, tegyük a garázsba (vagy pincébe), itt tovább maradnak majd frissek, mert kevesebb napfény éri őket és hűvösebb van, mint a lakásban. A burgonya és a hagyma tárolása okozhatja a legnagyobb kihívást. Ha szeretnénk praktikus és szép megoldást találni, vásároljunk kifejezetten ezek számára készült nagyobb tárolókat, kerámiából, vagy fémből. Nem a legolcsóbb megoldás, de akár a konyhánkat is feldobhatja egy-egy ízléses tároló. 

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Fűszerek tárolása

Minden háziasszonynak megvannak a saját főzési szokásai, ami befolyásolja a fűszertárolást a konyhában. Mielőtt megvásároljuk a fűszertartót, gondoljuk végig, miből használjuk a legtöbbet és leggyakrabban. Ha nem külön polcon tároljuk a fűszereket, hanem szekrényben, érdemes olyan helyen tárolni, ahol a tégelyek, vagy dobozok mellett nem tartunk mást, mert hamar káosz lehet a gyakori „forgatás” következtében.  Vásárláskor ne csak a design legyen a fő szempont, a praktikusságot és az egyéni igényeinket is vegyük figyelembe!

Ahány konyha, annyi megoldandó problémaÖnnek, kedves olvasó, milyen konyhai nehézségei vannak? Segítsünk egymásnak!


  A hozzászólás pósztolásához kérjük jelentkezzen be!

drbana

drbana

Jelentett

A konyhaszekrénybe építendő forgós sarokpolcot mindenkinek ajánlom! Nélküle a helykihasználás nehézkes. Szintén helyet lehet spórolni a munkapulton az IKEÁ-ban kapható különböző falisínekkel, melyekre evőeszköztartót, eszközöket, fűszeres polcot lehet akasztani.

  • Jelentem
anonymous-126553

anonymous-126553

Jelentett

gyümölcs jót tesz az egészségnek

  • Jelentem

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek