Konyhai tippek

Konyhai tippek

Mindenki álomkonyhára vágyik, de csak kevés háziasszony mondhatja el, hogy ideális körülmények között főzhet. Túl kicsi a pult? Nem tudja, hol tárolja a zöldséget? Problémák, melyek


Semmi sem fér el!

A legtöbb háziasszonynak az a legnagyobb problémája, hogy egyszerűen nincs elegendő helye még arra sem, hogy a különböző konyhai eszközöket, gépeket tárolja. A hagyományos kis konyhákban szinte csak azoknak van helye, amelyeket gyakran használunk főzés közben, a nagyobb és ritkábban használt dolgokhoz kellő kreativitás kell, hogy praktikusan elhelyezzünk mindent. Legtöbben az edények mosogatás utáni szárítását tartják problémásnak, néhány egyszerű megoldással azonban könnyen segíthetünk a bajon. Vásároljunk összecsukható, vagy felakasztható edényszárítót, de a falra szerelhető, „polcos szárítás” is jó megoldás lehet. A ritkábban használt konyhagépeket és nagyobb edényeket olyan helyre tegyük, ahol nincsenek útban. Jó, ha a konyhabútor vásárlásánál gondolunk a helytakarékos megoldásokra, olyan szekrényt válasszunk, ahol a sarkakat forgatható polcokkal teszik kihasználhatóbbá. 

Zöldségek, gyümölcsök tárolása

A legkreatívabb háziasszonynak is meggyűlhet a baja a zöldségek és gyümölcsök tárolásával. Ha nincs elég hely a hűtőszekrényünkben és nincs kamránk sem, kénytelenek vagyunk szobahőmérsékleten tárolni őket, pedig néhány közülük igazán nem nyújt szép látványt. A nagyobb mennyiségű zöldséget, ha tehetjük, tegyük a garázsba (vagy pincébe), itt tovább maradnak majd frissek, mert kevesebb napfény éri őket és hűvösebb van, mint a lakásban. A burgonya és a hagyma tárolása okozhatja a legnagyobb kihívást. Ha szeretnénk praktikus és szép megoldást találni, vásároljunk kifejezetten ezek számára készült nagyobb tárolókat, kerámiából, vagy fémből. Nem a legolcsóbb megoldás, de akár a konyhánkat is feldobhatja egy-egy ízléses tároló. 

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Fűszerek tárolása

Minden háziasszonynak megvannak a saját főzési szokásai, ami befolyásolja a fűszertárolást a konyhában. Mielőtt megvásároljuk a fűszertartót, gondoljuk végig, miből használjuk a legtöbbet és leggyakrabban. Ha nem külön polcon tároljuk a fűszereket, hanem szekrényben, érdemes olyan helyen tárolni, ahol a tégelyek, vagy dobozok mellett nem tartunk mást, mert hamar káosz lehet a gyakori „forgatás” következtében.  Vásárláskor ne csak a design legyen a fő szempont, a praktikusságot és az egyéni igényeinket is vegyük figyelembe!

Ahány konyha, annyi megoldandó problémaÖnnek, kedves olvasó, milyen konyhai nehézségei vannak? Segítsünk egymásnak!


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Nasenyka

Nasenyka

Jelentett

Lakótelepi konyhában nehéz hosszabb ideig tárolni bármit is, gondolok itt a krumplira és pl. a hagymára. A zöldésg tárolás ugyan megoldható a hűtőben, de csak kis mennyiségben. A fagyasztott árú nem adja vissza teljesen a friss zöldség ízét, állagát. Ha valaki feltalálna egy olyan dobozt, ami pl egy homokos, illetve hűvös verem tárolási hatékonyaságával megegyezik, akkor talán én lennék az első vevő rá :-)

  • Jelentem
drbana

drbana

Jelentett

A konyhaszekrénybe építendő forgós sarokpolcot mindenkinek ajánlom! Nélküle a helykihasználás nehézkes. Szintén helyet lehet spórolni a munkapulton az IKEÁ-ban kapható különböző falisínekkel, melyekre evőeszköztartót, eszközöket, fűszeres polcot lehet akasztani.

  • Jelentem
anonymous-

anonymous-

Jelentett

gyümölcs jót tesz az egészségnek

  • Jelentem

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek