Lángos receptek

Lángos receptek

A nyár egyik legmeghatározóbb étele a lángos.


Ha nem szeretnénk strandra menni érte, készítsük el otthon! De ha már hozzálátunk, legalább különlegeset csináljunk – például töltöttet.

A nyár elképzelhetetlen egy finom lángos nélkül. Igaz, hogy nem tartozik a legdiétásabb ételek közé, de néha bűnözhetünk egy kicsit.

Vegetáriánusoknak: lila káposztás töltött lángos
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 30 perc

Hozzávalók a tésztához (4 adag):

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 60 dkg vöröskáposzta
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 kávéskanál só
  • 1 evőkanál ecet

A tetejére:

  • 10 dkg sajt

Elkészítése:

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
  1. A liszthez adjuk a langyos vizet, a cukrot, a sót, a tojást, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd simára gyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább gyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A káposztát lereszeljük, az olajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, és a végén hozzáadjuk az ecetet.
  3. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kisodorjuk. Téglalapokat vágunk belőle, az egyik felébe teszünk egy kis káposztás tölteléket, ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleit eligazgatjuk, és forró olajban kisütjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Húsimádóknak: darált hússal töltött lángos
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 40 perc

Hozzávalók a tésztához (4 adag):

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 csomag bolognai szósz alap

Elkészítés:

  1. A liszthez adjuk a langyos vizet, a cukrot, a sót, a tojást, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd simára gyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább gyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A bolognai szószt az előírásnak megfelelően elkészítjük, de egy kicsit tovább főzzük, hogy jobban besűrűsödjön.
  3. Egy nagyobb tálcát kiolajozunk. A tésztából nagyobb darabokat tépkedünk, gombócokat formázunk, a tálcára rakjuk, és még tizenöt percig hagyjuk kelni.
  4. Szétlapítjuk a tésztagombócokat, az egyik felükre bolognai ragut kanalazunk, majd a másik oldalukat ráhajtjuk, és nagyon alaposan lenyomkodjuk a széleiket. Meleg olajban, fedő alatt kisütjük őket. Az olaj ne legyen túl forró, mert akkor kívülről túl hamar megsülnek a lángosok, de nem biztos, hogy át is sülnek.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által