Miért együnk bioélelmiszereket?

Miért együnk bioélelmiszereket?

Az egészséges táplálkozás természetes igényünk, így egyre többen vásárolunk bioélelmiszert. De vajon miért jobb a bio, mint a hagyományos táplálkozás, azon kívül, hogy mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni?


Vegyszerektől mentes ennivaló

A bioélelmiszerek olyan élelmiszerek, melyeket szigorú szabályok szerint állítanak elő, vegyszermentesen, illetve biológiailag lebomló, vagy csak természetes szereket használnak a termesztésük során. Hogy miért? Bár közhely, hogy „az vagy, amit megeszel”, tény, hogy azok a vegyszerek, amelyekkel az élelmiszereket „óvják” , arra vannak tervezve, hogy elpusztítsák azokat az élő szervezeteket, amelyek károsíthatják őket. Ezek pedig bizonyos százalékban az ember szervezetére is veszélyesek és számos betegség kialakulásában is szerepük lehet. Kutatások bizonyítják, hogy a nem biogazdálkodásból származó zöldségek és gyümölcsök 40 százaléka tartalmazhat növényvédő szereket és magas százalékban tartalmaznak egyéb vegyi anyagok maradványait (2005-ös brit kormány kutatása).

Ízletesebb

Az igazi biozöldségek és gyümölcsök annak köszönhetik a teltebb, „igazibb” ízüket, hogy a termőtalaj fokozott aktivitással dolgozik, így hatékonyabban képes átadni a tápanyagot a növényeknek. A biogazdálkodó például nem szüreteli le azelőtt a gyümölcsöt, mielőtt megérne, hogy tovább maradjon friss, amíg eljut a fogyasztóhoz. Az ökogazdaságokban több természetes ásványi anyag jut a zöldségekbe, gyümölcsökbe, hiszen természetes módon érnek meg, nem szedik le éretlenül. A biozöldségeknek és gyümölcsöknek általában magasabb a szárazanyag és alacsonyabb a víztartalmuk, ettől is ízletesebbek.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Munkahelyteremtés

Míg az elmúlt évszázadban a vidéki lakosság jelentős része a mezőgazdaságban dolgozott, mára már csak igen csekély százaléka talál munkát a vidéki gazdaságokban a magas munkanélküliség ellenére. A biogazdálkodás alapvetően emberi munkaerőforrásra támaszkodik a speciális igények kielégítése miatt, így kiváló munkahelyteremtő kezdeményezés az ökogazdálkodások fenntartása, ami élénkítheti az elszegényedő vidékek gazdaságát.

Segít az üvegházhatás ellen

Hihetetlen, de az élelmiszer előállítás és termelés nagymértékben elősegíti az üvegházhatást, hiszen a problémát okozó gázkibocsátás mintegy 20 százalékáért felelős. A széndioxid kibocsátást nemcsak iparilag csökkenthetjük tehát, de a szezonális, helyi és ökoélelmiszerek vásárlásával is sokat segíthetünk a problémán.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által