Nyár végi francia lecsó (Ratatouille)

Nyár végi francia lecsó (Ratatouille)

Íme egy egyszerűen elkészíthető recept, a nyár végi zöldségek felhasználásával.


A nyár végével számos más dolog is a végéhez ér: még egy utolsó csobbanás a medencében, és az utolsó alkalmak kardigán és harisnya nélkül.

Ami a veteményest illeti, még az ősz beállta előtt le kell szüretelnünk az utolsó terméseket.

Tekintsük hát ezt az ételt egy nyárzáró fogásnak, melyet a gyerek is szeretni fognak. Függetlenül attól, hogy melyik nyári zöldséget választjuk az elkészítéshez, ezt az ínycsiklandó ételt szinte nem is lehet elrontani

Nyár végi lecsó (Ratatouille)


Hozzávalók

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
  • 1 közepes méretű padlizsán, fél centis szeletekre vágva
  • 2 közepes méretű cukkini, fél centis szeletekre vágva
  • 1 nagyméretű vöröshagyma felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma durvára aprítva
  • 1 kg paradicsom, hámozva és szeletekre vágva
  • 1 főzőtök, fél centis szeletekre felvágva
  • Pirospaprika az ízesítéshez
  • Durva só és frissen őrölt bors
  • Friss, száras kakukkfű
  • Friss rozmaring
  • Olíva olaj

Elkészítése

  1. Vágjuk apróra a vöröshagymát és keverjük el a fokhagymával.
  2. Mossuk meg és karikázzuk fel a rendelkezésünkre álló zöldségeket.
  3. Tegyük a hozzávalókat a fűszerek kivételével egy nagyméretű sütőtálba. Fűszerezzük bátran.
  4. Adjuk hozzá a sót és borsot, locsoljuk meg olíva olajjal és keverjük át, hogy a fűszerek mindenhol egyenletesen bevonják a zöldségeket.
  5. Takarjuk le a serpenyőt fóliával és süssük 180 fokon 45 percen keresztül. A zöldségek megsülnek majd, de nem barnulnak meg. Másképp: Öntsük le a serpenyő alján lévő levet, ha azt szeretnénk, hogy a zöldségek megbarnuljanak.
  6. Távolítsuk el a fóliát és süssük további 30 percig, míg a zöldséget szint nem kapnak.

Tálaljuk ezt az egyszerű köretet sertés- vagy csirke sültek mellé, és élvezzük az egészséges, nyári ízekben gazdag vacsorát!


Francia lecsó recept
Egészségszakértők szerint naponta legalább öt zöldség- és gyümölcsféle fogyasztása javasolt.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!