Sertéstarja és aszalt gyümölcsök receptek

Sertéstarja és aszalt gyümölcsök receptek

A tarjához kiválóan illik a Portói édeskés íze.


Ha másnapra is marad a sültből, készítsünk belőle gourmand szendvicseket vagy húsos pitét.

Hozzávalók (6 személyre)

  1. 60 ml oliva olaj
  2. 1500 g (1.5kg) csontozott sertéstarja
  3. 500 g bébihagyma
  4. 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  5. 2 rúd fahéj
  6. 10 ml aprított koriander
  7. 10 ml római kömény
  8. 500 ml Portói bor
  9. 500 ml marhahúsleves kocka
  10. 200 g vegyes aszalt gyümölcs 100 g aszalt szilva
  11. Só és frissen őrölt bors
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Elkészítés

  1. Melegístük elő a sütőt 160ºC-ra.
  2. Forrósítsuk föl az olajat egy közepes méretű lábasban, majd helyezzük bele a tarjaszeleteket és süssük mindkét oldalát aranybarnára, kb. 5-8 percig a hússzeletek mindkét felén.
  3. Szórjuk az edénybe a bébihagymát és fokhagymát, majd süssük további 5 percig.
  4. Fűszerezzük, és folytassuk a sütést további 2 percen át.
  5. Öntsük föl a leveskockából készült húslével valamint a Portóival, majd az egészet forraljuk föl, és rakjuk a sütőbe. Süssük kb. 1 órán át, amíg a hús át nem puhul.
  6. Adjuk hozzá a szárított gyümölcsöket és süssük további fél órán át. Ízesítsük sóval, borssal. Melegen szervírozzuk!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!