Sült tök

Sült tök

Kétségtelen, hogy köretként semmi sem veri a jó öreg sült tököt! Különösen akkor nem, ha tökmaggal kiegészítve és modern, ropogós köntösben tálaljuk!


  • sonkatök
  • olíva olaj
  • csipetnyi fahéj
  • 30g barnacukor
  • 5 dkg tökmag

 

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
  1. Hámozzuk meg, magozzuk ki, majd szeleteljük, vagy kockázzuk fel a tököt.
  2. Helyezzük egy sütőtálba, majd locsoljunk rá kevés olíva olajat.
  3. Ezt követően forgassuk meg a tököt barnacukor és őrölt fahéj keverékében.
  4. Miközben sül a fő fogás, helyezzük a tököt a sütőbe, s a darabokat sütés közben egyszer fordítsuk meg, majd a vége felé adjuk hozzájuk a tökmagot.
  5. Amint a tök megpuhult, széle pedig enyhén karamellizálódott, vegyük ki a sütőből és tálaljuk sült hús és mustár mellé!

Egészséges tízórai gyerekeknek
6 mókás, ugyanakkor tápláló tízórai ötlet, melyet a gyermekek is örömmel fogyasztanak

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

eastlady1955

eastlady1955

Jelentett

Ősztől tél végéig gyakran készítek sült tököt, de eddig csak desszertként fogyasztottuk. Örülök ennek a receptnek, mert így elkészítve köretként is tálalhatom.

  • Jelentem