Sushi készítés házilag

Sushi készítés házilag

A gyerekek hírhedten válogatósak, így valószínűleg az egyik legnagyobb kihívás az, hogy az ilyen kényes, fiatal evőknek sushit készítsünk.


Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ismerünk egy olyan sushi receptet, amely még a legfinnyásabb kisiskolásnak is ínyére lesz?
Kíváncsi rá? Íme:

Hozzávalók (4 személy részére)

 1. 1 sushi alátét
 2. 4 darab, a sushi alátéttel méretben megegyező háztartási fólia
 3. 4 ív nori
 4. Egy kevés wasabi paszta
 5. 440 g főtt sushi rizs (110g személyenként)
 6. Egy pár csepp rizsecet
 7. Egy csipet finomított cukor
 8. 2 evőkanál só vagy mirin
 9. 1 vékony szeletekre vágott avokádó
 10. Egy fél, vékony csíkokra szeletelt zöld uborka
 11. 12 rák vagy surimi rudacska
 12. Egy kevés, enyhén pirított fehér szezámmag (díszítésként)
 13. A sushihoz más töltelékekkel is kísérletezhetünk, mint pl:
  • Füstölt lazac
  • Újhagyma
  • Krémsajt
  • Garnélarák tempura (rántott garnélarák palacsintatésztaszerű bundában)
  • és fejessaláta
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Elkészítése

 1. Szerintünk a sushitól idegenkedőket nem a zöldségek, a rizs, vagy a nori tengeri alga bizonytalanítja el, hanem a nyers hal gondolata. Erre egyszerű a megoldás. Egyáltalán ne használjunk nyers halat! És nem, a rákrudacska nem nyers hal!
 2. Az uramaki stílusú vagy a kifordított (kaliforniai tekercsként is ismert) sushihoz, az alábbi hozzávalókra van szükség:
 3. Főzzük meg a rizset. Először folyó víz alatt alaposan mossuk meg, míg a róla lefolyó víz tiszta nem lesz, majd 375 ml vízzel tegyük fel főni és forrástól számítva 5 percig főzzük, amíg apró lyukacskák jelennek meg a felszínen. Ekkor vegyük le a tűzről az edényt, fedjük le, és 10 percig hagyjuk állni a rizset, hogy a vizet teljesen magába szívja.
 4. Egy nyeles lábasban forrósítsuk fel a rizsecetet a cukorral és a sóval, vagy a mirinnel. Egy tálon terítsük szét a rizset és locsoljuk meg az ecettel. Nedves konyharuhával fedjük le, és hagyjuk kihűlni.
 5. Vékonyan szeleteljük fel az avokádót, a zöld uborkát, a rákrudacskát és a többi sushi tölteléket.
 6. Helyezzünk egy ív háztartási fóliát a sushi alátétre, tegyünk rá egy ív norit, és nedves kézzel egyengessünk el rajta egy réteg rizset.
 7. Fordítsuk meg a norit úgy, hogy a rizs a fóliával alulra kerüljön és a nori legyen felül.
 8. Egy vékony réteg wasabival kenjük meg a nori szélét, majd helyezzünk rá rákot, avokádót, zöld uborkát, szintén közel a nori széléhez.
 9. A sushi alátét segítségével szorosan göngyöljük fel a norit úgy, hogy a végeken is minden jól egymáshoz tapadjon.
 10. Hempergessük meg az uramakit a szezámmagban, majd a tekercset vágjuk hat egyenlő vastagságú darabba. Ismételjük meg a fenti lépéseket, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
 11. Ennek az egészséges és izgalmas ételnek olyan sok fajtája készíthető el, hogy mindenki megtalálhatja a szájízének megfelelőt.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által