Sütőtökkrém leves

Sütőtökkrém leves

Nem sok étel nyújt nagyobb kényeztetést a hűvös, őszi estéken, mint egy tál gőzölgő és krémes sütőtök leves a zsálya mennyei aromájával kiegészítve.


Gazdaságos és gyorsan elkészíthető, így legjobb ha rögtön 2 adagot készítünk belőle, hogy másnap az irodába is magunkkal tudjuk vinni az ebédhez.

Hozzávalók (4 személyre)

  1. 1.5 liter tyúkhúsleves alaplé (akár leveskockából is elkészíthetjük)
  2. 1 kg meghámozott és kockára vágott sütőtök
  3. 15 ml (1 evőkanál) oliva olaj
  4. 15 ml (1 evőkanál) vaj
  5. 3 megmosott és felszeletelt póréhagyma
  6. 6 friss zsályalevél apróra vágva, vagy 5 ml (1 teáskanálnyi) szárított zsálya
  7. 250 ml (1 bögre) tej
  8. só és bors az ízesítéshez

Elkészítése

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
  1. Öntsük fel a sütőtök kockákat az alaplével, majd főzzük mindaddig, amíg a sütőtök megpuhul. Botmixerrel mixeljük a levest sima állagúra.
  2. Egy külön lábasban forrósítsuk föl az olajat és a vajat, majd fonnyasszuk rajta puhára a póréhagymát.
  3. Adjuk hozzá a zsályát, a sütőtök pürénket és a tejet, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Forrásig melegítsük, majd friss, vagy ropogósra pirított zsályalevéllel, és tetszés szerint egy kanál tejszínnel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

Spanyol bableves és lencseleves recept
Egy csésze forró leves nemcsak a testet, de a lelket is átmelegíti.

  A hozzászólás pósztolásához kérjük jelentkezzen be!