Szaloncukrot házilag - 2. rész

Szaloncukrot házilag - 2. rész

A szaloncukor sosem megy ki a divatból. Számtalan ízben, csomagolásban elérhetőek már ezek a klasszikus karácsonyi desszertek a boltok polcain, ízlésünknek maximum a pénztárcánk szabhat határt. A borsosabbnál borsosabb árakat látva és egy-egy kevésbé minőségi terméket megkóstolva gondoljunk arra, miért ne készíthetnénk el idén saját magunk a fa alá valót?


A csoki bevonat – temperálás

Alapanyagok:

      • kb. 200-300 gramm étcsoki (minimum 60%-os kakaótartalommal)

2 titka van a finom, roppanós csoki bevonatnak. Az első, hogy jó fajta étcsokival dolgozzunk, olyannal, ami legalább 60 %-os kakaótartalommal rendelkezik, a másik pedig a tökéletes hőmérséklet, azaz a temperálás. Ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik. Annyi az egész, hogy a csoki kétharmadát olvasztjuk fel először lassan zubogó víz fölött, úgy, hogy a csokoládés tálat ne érje a víz. Amint a csoki elolvadt, a maradék egyharmad részt törjük apró darabokra és keverjük hozzá addig, amíg el nem olvad. Ilyenkor tökéletes a csoki hőmérséklete, úgyhogy azonnal kezdhetjük is el a mártogatást.

Két villa segítségével, egyesével forgassuk bele a töltelékeket a csoki masszába, majd sütőpapírral borított egyenes felületen hagyjuk kihűlni.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A csomagolás

A meghűlt kis bonbon-okat először sütőpapírba javasoljuk becsomagolni, hogy kibontáskor ne tapadjon a csomagolásra a finom csoki. Ezután bármilyen megmaradt karácsonyi csomagolópapír vagy krepp papír megteszi díszítő elemként. A szaloncukrot középre helyezzük, betekerjük, két végénél ellentétes irányba csavarjuk és hogy még klasszikusabb maradjon a külső, a végeket ollóval beszabdaljuk.

Jó étvágyat és boldog karácsonyt!

A képekért köszönet Urbán Jonatánnak.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!