Vendégváró citromos ételek

Vendégváró citromos ételek

A citrom nemcsak teába és limonádéba tökéletes.


Mindössze harminc perc alatt ínycsiklandó vendégváró ételt készíthetünk belőle.

Ha van otthon egy-egy felesleges citrom, lepjük meg a vendégeinket különleges citromos ételekkel!

Citromos spagetti ricottával és borsóval

Egyszerűen mennyei kombináció: tökéletes nyári vendégváró étel
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 7 perc

Hozzávalók (4 személyre)

  1. 1 mogyoróhagyma
  2. 1 gerezd fokhagyma
  3. 1 citrom
  4. 50 dkg spagetti
  5. 1 evőkanál vaj
  6. 10 dkg zöldborsó
  7. 125 ml zöldségleves
  8. frissen őrölt bors
  9. 10 dkg ricotta
  10. 5-6 ág citromfű

Elkészítése:

  1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A citromot megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kinyomjuk.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát serpenyőben, a vajban üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a citromhéjat, a borsót, és együtt pároljuk tovább. Felöntjük a húslevessel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A ricottát szétmorzsoljuk, és óvatosan belekeverjük.
  4. A megfőtt tésztát leszűrjük, lecsepegetjük, és hozzákeverjük a szószt. Őrölt borssal megszórjuk, és a megmosott, megszárított citromfűvel díszítve tálaljuk.
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

 

Sonkás-medvehagymás rétes

Szuper falatka a büféasztalra: nemcsak finom, de könnyen el is készíthető.
Elkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 30 perc

Hozzávalók (4 személyre)

  1. 1 citrom
  2. 1 maréknyi medvehagyma (kb. 40 g)
  3. 25 dkg tehéntúró
  4. 2-3 ek. tejszín
  5. só, bors
  6. 1 mélyhűtött leveles tészta (kb. 30 dkg)
  7. 17 dkg gépsonka
  8. 2 tojássárgája
  9. liszt (a munkafelületre)

Elkészítése:

  1. A citromot forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A medvehagymát lemossuk és szárazra törölgetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés).
  2. A túrót a tejszínnel, a citromlével és a citromhéjjal simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. A leveles tésztát liszttel meghintett konyharuhán kiterítjük, és elosztjuk rajta a sonkaszeleteket. A széleken kb. három cm részt szabadon hagyunk.
  3. A krémmel megkenjük a sonkákat, ráhelyezzük a medvehagyma-leveleket, és az egészet rétessé feltekerjük. A széleket összenyomkodjuk.
  4. A rétest sütőlapra helyezzük, megkenjük a felvert tojássárgájával, és sütőben kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük.

A főzés után még egy kicsit élvezhetjük a citrom illatát, ha a tányérok és az edények tisztításához citromos mosogatószert használunk.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által