Báránysült meggymártással recept

Báránysült meggymártással recept

Báránysült meggymártással


Összetevők (adag 8 embernek)

  • 8 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2-3 szál apróra vágott, friss rozmaring
  • 2-3 friss, tavaszi menta, apróra vágva
  • Olíva olaj
  • 1 báránycomb (körülbelül 2kg)
  • 2 csillagánizs
  • 1 ág rozmaring
  • 100ml narancs juice
  • 30ml citromlé
  • 5ml reszelt citromhéj
  • 60ml vörösbor
  • 30ml kristálycukor
  • 150ml húsleves kockából készült alaplé
  • 15ml kukoricaliszt
  • 200g meggybefőtt vagy fagyasztott meggy
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Utasítások

  1. Az olíva olajban keverjük el a zúzott fokhagymát, a citromlevet, a citromhéjat és az apróra vágott fűszernövényeket. Alaposan dörzsöljük be vele a bárányt és hagyjuk a pácban egy órán át.


  2. Helyezzük tepsibe és locsoljuk meg egy kis extra olíva olajjal. Előmelegített sütőben süssük 1 és egy negyed órán keresztül, vagy akár picivel tovább, attól függően, mennyire szeretjük átsülve a húst.


  3. A megsült bárányt vegyük ki a sütőből és hagyjuk 20 percig pihenni. Szeleteljük fel vékonyan és tálaljuk meggymártással.


  4. Meggymártás: Egy lábasban csendesen forraljuk 5 percig a csillagánizst, a rozmaringot, a narancs- és citromlevet, a citromhéjat, a vörösbort a cukrot és a húsleves alaplevet. Keverjük el benne a kukoricalisztet, majd a besűrűsödött mártáshoz adjuk hozzá a meggyet. Folyamatosan kevergessük mindaddig, amíg a meggy meg nem puhul. Ízlés szerint adjunk hozzá frissen őrölt feketeborsot és cukrot.


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!