Dahi Baingan recept

Dahi Baingan recept: indiai padlizsán

Ez a gasztronómiai remekmű nem más, mint egy joghurt alapú leves, barnára sütött padlizsán betéttel. A felhasznált alapanyagok együtt nemcsak fantasztikus ízhatást képeznek, de Curry típusú ételekkel fogyasztva igazán kinyerhetjük belőle a maximumot!


Összetevők (adag 4 embernek)

  • 350 ml cukormentes joghurt
  • 20 g cukor
  • 6 g só és bors
  • 4 db padlizsán
  • 10 g mustármag
  • 1 zöld vagy vörös chilipaprika
  • koriander
  • olaj a sütéshez
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Utasítások


  1. recipe image

    Egy tálban keverjünk össze 350 ml cukormentes joghurtot, 20 g cukrot, 4-6 g sót és borsot, valamint 8 dl vizet. Keverjük össze alaposan mindaddig, amíg leves állagot nem kapunk.




  2. recipe image

    A padlizsánokat egyenként vágjuk ketté, majd hosszában ejtsünk rajta legyezőszerűen egy centiméteres vágásokat.




  3. recipe image

    Egy forró serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd addig süssük benne a padlizsánt, míg az aranybarna kérget nem kap. Ezt követően távolítsuk el a padlizsánokat a serpenyőből és alaposan csepegtessük le az olajat!



  4. A padlizsánt adjuk hozzá a joghurtleveshez, majd lassú kevergetéssel hagyjuk ázni kb. 15 percig.


  5. Melegítsük újra a serpenyőt, töltsünk bele friss olajat és süssünk meg benne 10 g mustármagot, valamint egy piros vagy zöld chilipaprikát. Amint a magok elkezdenek pattogni, vegyük takarékra a lángot.



  6. recipe image

    A pirított mustármagot és chili paprikát adjuk a joghurtos padlizsánhoz, majd óvatos kevergetés közben szedjük tányérra. A tetejét hintsük meg frissen aprított korianderrel s már szolgálható is az étel! Amennyiben valaki nem kedveli a koriandert, helyettesíthetjük azt petrezselyemmel vagy sárgarépával is.



  7. Tudta, hogy Indiában az emberek minden nap fogyasztanak joghurtot? Persze nemcsak Indiában, de a világon szinte mindenütt a legtöbb anyuka konyhai alapkelléke is egyben. A legtöbb helyen a hígabb, cukormentes változatot preferálják, amely első osztályú párosítás a különféle fűszerekhez és zöldségekhez.


  8. Édes verziója friss gyümölccsel a kisgyerekek körében is igen népszerű. Emellett, - mivel a csemeték fejlődéséhez szükséges tápanyagok bőségesen fellelhetőek mind a joghurtban, mind pedig a zöldségekben, - sok háziasszony választja a főzéshez.


  9. Tekintsünk hát meg egy másik receptet, melynek otthona a ,,Dahi Baigan” nevű kelet-indiai térség. Ez egy igen népszerű étel a helyi gyermekek körében, édes ízei és könnyed fogyaszthatósága miatt.

    5 ebéd ötlet az utazáshoz
    Idézzük elő a mediterrán bódékból áradó illatot...



Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!