Mediterrán töltött pita

5 ebéd ötlet az utazáshoz - Mediterrán töltött pita

Idézzük elő a mediterrán bódékból áradó illatot, és az azt körülvevő hangulatot ezzel a mezével (török előétel) töltött pitával! Válogathatunk bátran a tabboulehtől kezdve egészen a baba ghanoushig, ami vegetáriánus fogásként is tökéletesen helytáll.


Összetevők (adag 4 embernek)

  • ½ csésze extra szűz olíva olaj
  • 1 ½ csésze friss bazsalikom
  • 220 g feta sajt, morzsolva
  • 1 kígyó uborka, meghámozva és felszeletelve
  • 1 paradicsom, szeletelve
  • ¾ csésze kalamata (fekete) olívabogyó, szeletelve
  • 4 nagyobb salátalevél
  • 1 citrom, 4 gerezdre vágva
  • pepperconcini paprika a díszítéshez
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Utasítások

  1. Egy aprítógépben pürésítsük össze az olíva olajat 1 csésze bazsalikommal és ¼ teáskanál sóval.


  2. Külön keverjük össze a fetát az olívabogyóval és a maradék bazsalikommal.


  3. A paradicsomot és az uborkát sózzuk, borsozzuk, kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd hagyjuk pihenni egy tálban.


  4. Kenjük ki a pita belsejét hummusszal, majd töltsük meg a többi hozzávalóval. Végül facsarjuk rá a citrom levét.

    Dahi Baingan recept: indiai padlizsán
    Ez a gasztronómiai remekmű nem más, mint egy joghurt alapú leves, barnára sütött padlizsán betéttel.



Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!