Párolt spárga recept

Párolt spárga recept

Itt a tavasz, ezért ideje búcsút intenünk a nehéz, hízlaló ételeknek és rátérnünk az egészséges konyhára, elsősorban a zsír nélkül, párolással készült ételekre. A párolóedényben főzött ételek fantasztikusak egy gyors hétköznapi vacsorához, ráadásul finomak és egészségesek is egyben. A tiszta, friss ízvilággal bíró spárga ezzel az ázsiai beütésű dresszinggel egyike ezeknek az ételeknek.


Összetevők (adag 4 embernek)

  • 450g friss spárga
  • 1 teáskanál könnyű zöldségolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál barnacukor
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 apróra vágott zöldhagyma
  • só és bors
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Utasítások

  1. Vágjuk le a spárgák végeit, majd pároljuk őket puhára és ropogósra, körülbelül 5-8 percen keresztül.


  2. Egy kisebb serpenyőben forrósítsuk föl az olajat és körülbelül fél percen keresztül fonnyasszuk meg rajta a fokhagymát, majd vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a barnacukrot és a szójaszószt.


  3. Locsoljuk az így elkészített öntetünket a spárgák tetejére és hintsük meg az apróra vágott zöldhagymával. Sózzuk, borsozzuk, és melegen, vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.


  4. Valljuk be: nem könnyű feladni a gazdag, nehéz ételeket. Azonban a párolási technikával is finomakat, de főként egészségesen téplálkozhatunk az év hátralévő részében! Próbálja ki a többi, alacsony zsírtartalmú receptünket is, és fogyassza őket bátran a következő ünnepekig.


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!