Zöldbabos, sörös marhapörkölt füstölt szalonnával és fetával

Zöldbabos, sörös marhapörkölt füstölt szalonnával és fetával

Ez a mennyei és kényeztető marharagu tökéletesen alkalmas a hideg napokra, kellemes baráti társaságban fogyasztva.


Összetevők (adag 4 embernek)

  • 10 ml (kb két teáskanál) olivaolaj
  • 2 fej kockára vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanálnyi zúzott fokhagyma
  • 15 dkg kockázott füstölt szalonna
  • 70 dkg marha gulyáshús felkockázva
  • 5 dkg sózott, borsozott liszt
  • 330 ml sör
  • 1 evőkanálnyi Dijoni mustár
  • 5 dkg paradicsompüré
  • egy evőkanál pirospaprika
  • 7 dl marhahúsleves kockából készült alaplé
  • 2 dl (egy kispohár) víz
  • 3 db babérlevél
  • 1 db közepes méretű, kockázott burgonya
  • 15 g gomba
  • 40 dkg zöldbab
  • 10 dkg fetasajt
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Utasítások

  1. Közepes lángon hevítsük fel az oliva olajat egy vastag falú lábasban. Adjuk hozzá a füstölt szalonnát és pirítsuk 5 percen át, majd dobjuk rá a felkockázott vöröshagymát és dinszteljük körülbelül két percig.


  2. A marhahúst forgassuk meg lisztben, majd helyezzük az üvegesre dinsztelt hagymára. Hagyjuk, hogy kérget kapjanak, majd adjuk hozzá a sört, a mustárt, a paradicsompürét és végül a pirospaprikát. Egy darabig hagyjuk rotyogni, így az alkohol jelentős része elpárolog.


  3. Öntsük fel az alaplével és a vízzel, dobjuk bele a babérleveleket és hagyjuk főni. Fedjük le az edényt, és alacsony lángon főzzük 45 percig.

    Sütőben sült burgonya
    A sütőben sült burgonya tapas stílusban felszolgált csemegeként, sültek mellé köretként, vagy csak egyszerű, ugyanakkor tápláló nassolnivalóként is nagyszerűen megállja helyét.



Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!