A sokoldalú lencse

A sokoldalú lencse – vörös lencsés pástétom

Vöröslencsés-sütőtökös-zsályás pástétom


Összetevők (adag 4 embernek)

  • 0.3dl (2 evőkanálnyi) olíva olaj
  • 2.5ml (½ teáskanálnyi) őrölt fahéj
  • 1 kisebb sonkatök, meghámozva, kimagozva, felaprítva
  • 3.1dl (1 ¼ bögrényi) zöldségleves (leveskockából)
  • 1.6dl (⅔ bögrényi) vöröslencse
  • 0.3dl (2 evőkanálnyi) vaj
  • 8 nagy zsályalevél
  • 3.75ml (¾ teáskanálnyi) szárított chili reszelék (opcionális)
  • 1.6dl (⅔ bögrényi) író (vagy kefír)
  • 0.3dl (2 evőkanálnyi) szezámmag, pirítva
  • 8-12 mini pita, pirítva
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Utasítások

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.


  2. Helyezzük a feldarabolt tököt, szórjuk meg fahájjal majd locsoljuk meg az oliva olajjal és süssük 20-25 percig amíg meg nem puhul.


  3. A zöldségleves kockát öntsük fel forró vízzel. Helyezzük lábasba a vöröslencsét, öntsük fel a zöldséglével, majd csendesen forraljuk nagyjából 25-30 percig, vagy amíg a folyadék elpárolog.


  4. Melegítsünk fel vajat egy serpenyőben és tegyük mellé a zsályaleveleket. Várjuk meg amíg a vaj elkezd habosodni és kellemes, aranybarna színűre nem vált.


  5. A már megsütött tököt, megfőtt lencsét és az olvasztott vajat helyezzük egy konyhai robotgépbe az íróval (vagy kefírrel) - illetve ha kedveljük a pikáns ízvilágot, akkor most adjuk hozzá a chili reszeléket- és keverjük össze addig, amíg homogén állagú nem lesz.


  6. Hintsük meg szezámmaggal és szolgáljuk fel a pirított pitával!


    Hat otthon elkészíthető, egészséges nassolnivaló
    Az egészséges étkezés kulcsa a felkészültség



Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!