Játék a szabadban és a velejáró kosz

A kültéri játékok előnyei és hátrányai

Ugye senki sem szereti mikor gyermeke nyakig sárosan tér haza? Ideje újragondolni a dolgokat! A friss levegőn töltött idő és a természet felfedezése kulcsfontosságú minden kisgyermek fejlődéséhez, ennek azonban sajnos a piszok is része kell, hogy legyen. Eláruljuk, miért…


Természetes formában tartás

A természetes testmozgás jótékony hatásainak listája kimeríthetetlen, ennek pedig remek forrása a rablópandúr és a bújócska. Az aktívabb gyermekek erősebb csontozattal és izomzattal rendelkeznek, és kisebb esélyük van az elhízásra is. És ami a legjobb, hogy ezt nem kötelességnek, hanem játéknak fogják fel!

Bátorság

Rengeteget fejleszti a gyerekek önbizalmát, amikor korlátok nélkül fedezhetik fel környezetüket. Az új játékok megtanulása, a biciklizés, kötélhintázás és futóversenyzés mind-mind sokat fejlesztenek egy gyermek magabiztosságán, különösen ha tudják, nem kerülnek bajba miután mindeközben összepiszkolják magukat. Ösztönözzük őket a szabadtéri játékra, (persze biztonságos keretek között), hogy lehetőségük nyíljon új képességek elsajátítására és új helyzetek megismerésére. Mindez a jövőben csakis javukra válhat!

Kreativitás

Ariel 3az1-ben PODS mosókapszula
Ariel 3az1-ben mosókapszula
(913)

Fedezze fel most!

Bizonyos szerepjátékok és a bunkerépítés oly módon formálják egy gyermek fantáziáját, amire a számítógépes játékok és technológia képtelen. Amikor a gyerekek erődöt építenek a ligetben, homokvárat a vízparton, vagy sárhotelt a kis szörnyeknek a kertben, rengeteget fejlődik képzelőerejük, miközben egészen új módokon szemlélhetik meg a világot és környezetüket. Emellett a problémamegoldó és szociális képességeik is egyre csak erősödnek.

Felturbózza az egészséget

A szabadban történő játék, - különösen nyáron - nagy mennyiségű D vitamint juttat a szervezetbe a napnak köszönhetően. Ez nemcsak plusz energiával és jókedvvel jár, de csontjaik is erősödnek a kalciumtól, s szervezetük is egészségesebbé válik. A sok piszoknak is megvan az előnye, a szervezet ugyanis természetes módon edződik a baktériumok ellen, azáltal csökkentve az allergiás és autoimmun betegségek kialakulásának kockázatát.

Hogyan tegyük jobbá a kinti játékot (saját magunk és gyermekük számára)?

  1. Mindig biztosítsunk kellemes és strapabíró játszóruhát! A gumicsizma és a túracipő megküzdenek a legmakacsabb körülményekkel is!
  2. Tartsunk egy erős anyagból készült ládát vagy zsákot otthonunk bejáratánál, ahová a gyerekek hazaérkezéskor beledobhatják sáros ruháikat. Ezzel elkerülhetjük, hogy a lakásba is bekerüljön.
  3. Legyen háztartásunkban mindig Ariel 3az1-ben kapszula, hogy a piszkos ruhákat egyből bedobhassuk a mosógépbe, és gyorsan szép tiszták lehessenek a következő alkalomra. A mosókapszulák nemcsak a foltokat távolítják el, de frissességet és ragyogó hatást is kölcsönöznek a ruháknak.
  4. Amennyiben gyermekünk hajlamos sok időt tölteni otthon a kütyüivel, igyekezzünk különböző módszerekkel megkedveltetni vele a szabadtéri programokat! Vigyük el kirándulni, csigát gyűjteni, csónakázni vagy állatokat és növényeket keresni az erdőben.
  5. Állítsunk fel egy sátrat a kertben, ahol gyermekünk kedvére „bandázhat” a barátaival. Ha lakásban lakunk és erre nincsen lehetőség, menjünk el a legközelebbi erdőbe és ott bújócskázzunk, vagy építsünk velük bunkert!

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

buggancs

buggancs

Jelentett

Én nem bánom ha kicsit koszosan jön haza a fiam,de jól érezte magát. De ami igaz a gyereknap már javában elmúlt. De le a kalappal az Ariel márka elött,mert fantasztikus.....és az illatuk.az fenséges.

  • Jelentem
mircimirci1

mircimirci1

Jelentett

A gyereknap 2017. április 27-28-i hétvégén volt!

  • Jelentem