A szabadban játszás fontossága: a családi összetartozás erősítése

A szabadban játszás fontossága: a családi összetartozás erősítése

A szabad levegőn történő játék nemcsak nagyszerű móka, de a család minden tagjának fizikai és érzelmi egészségére is kiváló hatással van, így még egy kis kosz sem árthat nekünk! Íme, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet szabadtéri programjainkból!


Amennyiben visszaemlékszünk gyermekkorunkra, bizonyosan találunk néhány olyan emléket, melyekben szüleink a napsütéses (és olykor a kevésbé napsütéses) napokon „kikergettek” bennünket a friss levegőre. Mindezt nem véletlenül tették: a szabad levegőn folytatott játék mindenkinek jót tesz, pláne a gyerekeknek! Kutatások bizonyítják, hogy a szabadtéri játszás javítja a gyerekek látását (a távoli dolgokra történő fókuszálás és a természetes fény segítenek a rövidlátás megelőzésében), illetve hogy az, remekül fejleszti a gyermekek motoros készségeit, izmait és általános erőnlétét. Úgy tartják, hogy már pusztán 5 perc a szabadban is sokat számít egy gyerek mentális egészségét és önmegítélését illetően. 

A szabadban folytatott játék az immunrendszert is erősíti. Az emberi szervezet a természettel összhangban fejlődött, és kétségtelenül számos bizonyíték van a szabadban töltött idő pozitív egészségügyi hatásaira. Sok minden, ami az egészségünkhöz és boldogságunkhoz szükséges, a természetből származik, ezért például a baktériumok és gombák (vagyis a testekben élő mikroorganizmusok) elengedhetetlenek egy egészséges szervezet fenntartásához. Az orvostudomány már kutatja, hogyan gyógyíthatók a krónikus betegségek antibiotikum helyett a baktériumok, paraziták és föld segítségével: a természetes környezet ugyanis óriási mértékben erősíti az immunrendszert. 

Engedjük hát ki a lakásból gyermekeinket és hagyjuk őket a szabadban játszani! Miután  végeztek, indulhat a mosás. A modern mosószerek és porok kíméletesek a bőrrel szemben, illetve egyesek még vissza is állítják a ruhák eredeti színét. Ilyen az Ariel PODS 3az1-ben kapszula is. Vannak persze alacsonyabb hőmérsékleten használható termékek is, ilyen az Ariel folyékony mosószer. Nem jelenthet hát fenyegetést a legpiszkosabb szabadban töltött játék sem, ugyanis mindenki nyer! 

4 remek szabadtéri játék
Dombról legurulás
Sokszor az egyszerűségben van a szépség: van valami varázslatos abban, amikor nézzük, ahogyan a gyerekek felszaladnak a domb tetejére majd újra és újra legurulnak onnan. A kicsik egyszerűen imádják ezt a játékot, ráadásul remek módja annak, hogy szó szerint közelebb kerüljenek a földhöz!

Ugráló lovacskák
Ez egy nagyszerű séta közbeni játék, amikor a kicsik már elfáradtak és szinte csak vonszolják lábaikat. Válasszunk ki nekik valamit az úton: lehet az akár egy fadarab, egy árnyék vagy egy pocsolya is, és tegyünk úgy mint a lovak, akik átugorják az akadályokat. Varázsütésre megfeledkeznek majd fáradtságukról, s mielőtt észbe kapnának, már el is érték a céljukat!

Medvevadászat
Merítsünk ihletet ebből a szerethető klasszikusból, és kezdeményezzünk kalandozást a nagy erdő rengetegében, felkutatva az ismeretlent! Vigyünk magunkkal ceruzát és fényképezőképet, hogy dokumentálhassuk a felfedezéseket, illetve ne feledkezzünk meg a piknikről sem! 

Ariel Baby kímélő folyékony mosószer
Ariel Baby kímélő folyékony mosószer
(178)

Készítsd elő a családi fészket kisbabád érkezésére!

Fedezze fel most!

Kertészkedés
A kertészkedés remek kombinációja a testmozgásnak és a természetben töltött időnek, nagymértékben javítva közérzetünket. Ebben a tevékenységben ráadásul az egész család részt vehet,  még a nagyon fiatal gyerekek is, akik segíthetnek a virágcserép megtöltésében vagy a magok elvetésében. Mindemellett a kertészkedés megtanítja a gyerekeket arra, honnan fejlődik ki az étel, ráadásul nincs nagyobb elégedettség, mint a saját magunk által termesztett zöldségek elfogyasztása. Már napi 10-15 perc is sokat számíthat, csak ne feledjük a karokat és lábakat naptejjel bekenni!

Ön és családja hogyan töltik idejüket a szabadban? Ossza meg velünk ötleteit kommentben!

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által
Dóra5632