Autó téli felkészítése

Autó téli felkészítése

A mínuszokban nem csak a gumikat és az ablakmosó folyadékot kell télire kicserélni.


Ha néhány más apróságra is odafigyelünk, sok költséges meghibásodástól óvhatjuk meg az autónkat, és persze magunkat is.

Az első fagy előtt ajánlatos az autónkat is felkészíteni a télre, hogy utazáskor ne érjen bennünket meglepetés.

Téli gumi

Ha a napi átlaghőmérséklet kevesebb, mint hét fok, akkor eljött az ideje, hogy a nyári gumit télire cseréljük. Ez azért fontos, mert a téli gumiabroncsok 7 fok alatt is megőrzik kellő lágyságukat, és mintázatuk is a téli, havas körülményekhez lett kialakítva. Ha már van téli gumink, a csere előtt feltétlenül nézessük meg egy szerelővel, hogy a profilmélység elegendő-e (legalább 4 mm legyen), mert ha nem, akkor újat kell vásárolnunk.

Ablakmosó folyadék

Először is a nyárit el kell használnunk, és utána kell a tartályt a télivel feltölteni. Célszerű minél alacsonyabb hőmérsékletet tűrő fagyállót választani, nehogy a tartály szétfagyjon. S ami a lényeg: eszünkbe ne jusson sima vízzel utántölteni!

Akkumulátor

Ha az autó akkumulátorával ősszel már volt bármilyen kis gondunk, akkor jobban tesszük, ha lecseréljük, ugyanis télen még nagyobb igénybevételnek van kitéve, és nagy valószínűséggel fel fogja mondani a szolgálatot.

Ambi Pur 3Volution Plug
Ambi Pur 3volution
(185)

Megszünteti a szagokat és felfrissíti a levegőt

Fedezze fel most!

Világítás

Télen az egyik legfontosabb dolog, hogy jól lássunk, és minket is időben észrevegyenek. Így hát ne felejtsük el leellenőrizni, hogy a fényszórókkal minden rendben van-e, és az ablaktörlők nem törölnek-e csíkosan. Ha igen, cseréljük ki őket! Amennyiben az autónk a szabadban parkol, télen mindig hajtsuk fel a lapátokat, hogy a hó ne tudja betemetni őket!

Utazás előtt

Külföldi út előtt kérjünk biztosítási zöldkártyát a felelősségbiztosításunkat kezelő társaságtól. A biztonság kedvéért váltsuk ki a nemzetközi vezetői engedélyt is, amelyhez két igazolványkép és pár ezer forint szükséges. S hogy a hosszú úton kellemes illat járja át az utasteret, vásároljunk autóillatosítót!

Mi az, aminek feltétlenül lennie kell az autóban?

  • Bár már nem kötelező, mindig legyen nálunk tartalékizzó.
  • Szerezzünk be hóláncot, és még otthon tanuljuk meg, hogyan kell felszerelni.
  • A ruhánk zsebében vagy a táskánkban mindig legyen jégoldó arra az esetre, ha befagyna a zár.
  • Cseréljük le a szövetszőnyeget gumira.

Tegyünk a csomagtartóba seprűt, kesztyűt, jégkaparót és vészhelyzetre egy takarót.

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!