biztonsagi-cimkek-gyik

Biztonsági címkék: GYIK

Kérdések az új szabályozással kapcsolatban


Mit jelent a CLP?
Az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról szóló EU-rendelet rövidített elnevezése.

Hol érvényes a CLP?
Az Európai Unió minden egyes tagállamának teljesítenie kell a CLP rendeletben foglaltakat. Izland, Norvégia, Szerbia és Svájc szintén csatlakozott a programhoz, Izrael és Törökország előreláthatólag 2016-ban vezeti be a CLP rendeletet.

Mit követel meg a CLP rendelet?
Minden csomagolást, kezdve a külsőtől egészen a belsőig, bármely köztes csomagolással együtt, címkével kell ellátni. A címkéken újfajta biztonsági és környezetvédelmi piktogramok és szövegek találhatók. Az osztályozás szempontja sokkal szigorúbb és több összetevőt kell feltüntetni a csomagoláson.

Milyenek az új piktogramok és mi a jelentésük?
A régi, általánosan használt nemzetközi figyelmeztető piktogram az andráskereszt volt.

Ezt három új piktogram váltja fel:
A felkiáltójel figyelmeztet, ha egy termék súlyos szem- vagy bőrirritációt okozhat.
Ez a piktogram figyelmeztet, ha egy termék maró hatású és súlyos szemkárosodást okozhat.

Ez a piktogram figyelmeztet, ha egy termék mérgező lehet a vízi élővilágra, és hosszan tartó károsodást okozhat.

Az új csomagolással kapcsolatos kérdések

Miért van figyelmeztető címke egy olyan termék csomagolásán, amelyen azelőtt nem volt? Bármiben is megváltozott a termék? Biztonságos a használata?
A termék minden szempontból változatlan maradt. A CLP elnevezésű új EU-szabályozás olyan termékeken is megköveteli a figyelmeztető címke használatát, amelyeken azelőtt nem volt kötelező. A termék olyan anyagokat tartalmaz, amelyeket az előírásnak megfelelően kell használni. Az újfajta csomagolás a gyártói ajánlás betartásának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Miért van a terméken másfajta figyelmeztető címke? Továbbra is biztonságos a termék használata?
A termék minden szempontból változatlan maradt. A CLP elnevezésű új EU-szabályozás néhány anyag és keverék osztályozását megváltoztatta, és a fogyasztók tájékoztatása érdekében új biztonsági és környezetvédelmi piktogramokat vezetett be. A gyártói ajánlás betartása mellett a termék használata teljesen biztonságos.

Az új jelzésekkel kapcsolatos kérdések

A terméken maró hatású anyagot jelző figyelmeztető címke van. Biztonságos a használata? Károsíthatja a mosógépemet? Miért van az, hogy az ugyanilyen célt szolgáló más termékeken nincs ez a figyelmeztető címke?
Az utasítások betartása mellett a termék használata teljesen biztonságos, és semmilyen kárt nem okoz mosógépének. Vállalatunk úgy döntött, hogy a CLP rendelkezéseit a lehető legrövidebb időn belül bevezeti, ezért van az, hogy a termékeken már az újfajta címke látható.

Miért van a háztartási cikken olyan környezetvédelmi figyelmeztető címke, hogy a termék mérgező lehet a vízi élővilágra, és hosszan tartó károsodást okozhat?
Ez a figyelmeztetés a nagy mennyiségű, tömény állapotú termék lehetséges hatására hívja fel a figyelmet. Nagymértékű szivárgás esetére szolgál figyelmeztetésül. Mindemellett továbbra is fontos, hogy a termék használata során az utasításokat is betartsuk.

Az elhalt fát és halat ábrázoló környezetvédelmi figyelmeztető piktogram azt jelenti, hogy szennyezem a vízi élővilágot?
Semmi esetre sem. Rendeltetésszerű használat esetén a termék ártalmatlan a környezetre.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Textilekhez használt termékekkel kapcsolatos kérdések

A textilekhez használt termék tasakján miért olvasható tájékoztatás? És miért nem található ez meg minden tasakon?
A CLP elnevezésű új EU-szabályozás megköveteli minden csomagolás, beleértve a tasakok címkézését is. Nem minden tasak címkézése történik meg egyből. A termékek címkézésének teljes körű elvégzése több hónapot is igénybe vehet.

A tasakon látható tájékoztatás homályos. Ennek ellenére használhatom a terméket?
Igen. A felirat megjelenése nem befolyásolja a termék minőségét. Arra az esetre, ha a termék biztonságosságával kapcsolatban kérdése lenne, ugyanez a tájékoztatás a termék külső csomagolásán is megtalálható.

A tasakon található felirat le tud jönni? Bepiszkolhatja a ruhámat?
Az utasítás szerinti használat esetén a felirat sem a kézen, sem a ruhán nem hagy nyomot.

Hogyan használjam a tasakot? Eltávolítsam a címkét tartalmazó réteget?
A ruhák berakása előtt helyezze a tasakot, ahogy van, a mosógép dobjába. Ne távolítsa el a címkét tartalmazó réteget.

A tasak tartalmaz keserítő adalékot?
Igen. Az új EU-szabályozás által is megkövetelt keserítő adalék keserű ízt ad a terméknek, lecsökkentve ezzel az esélyét annak, hogy a terméket kisgyermekek vagy háziállatok megegyék.

Az elhalt fát és halat ábrázoló környezetvédelmi figyelmeztető piktogram azt jelenti, hogy a textilekhez használt termék ártalmas a vízi élővilágra?
Semmi esetre sem. Rendeltetésszerű használat esetén a termék ártalmatlan a környezetre.

Háztartási cikkekkel kapcsolatos kérdések

A Jar adagonként csomagolt termékeinek tasakjai másként néznek ki. Mi változott?
A CLP elnevezésű új EU-szabályozás megköveteli minden csomagolás, beleértve a tasakok címkézését is. A tasakok címkézése nem egyszerre történik, és némelyiknek a címkézése eltérő is lehet. A termékek címkézésének teljes körű elvégzése több hónapot is igénybe vehet.

Bármiben is változott a termék?
Semmi esetre sem. Csupán módosult az EU-szabályozás, és ennek értelmében a csomagolás is megváltozik.

Továbbra is biztonságos a termék?
A termék maga semmiben nem változott és biztonságosságában sincs változás.

A tasakon lévő nyomdafesték ártalmatlan? Nyomot hagyhat az edényeken?
A tasak előírásszerű használata esetén a nyomdafesték teljesen ártalmatlan. A mosogatógép minden beállítása mellett 100 különböző ellenőrzést hajtottunk végre. A nyomdafesték nem hagy nyomot az edényeken.

A tasak tartalmaz keserítő adalékot?
Igen. Az új EU-szabályozás által is megkövetelt keserítő adalék keserű ízt ad a terméknek, lecsökkentve ezzel az esélyét annak, hogy a terméket kisgyermekek vagy háziállatok megegyék.

Más mosogatószereken miért nem látható ez a figyelmeztető címke?
Vállalatunk úgy döntött, hogy a CLP rendelkezéseit a lehető legrövidebb időn belül bevezeti, ezért van az, hogy a termékeken már az újfajta címke látható. 2017 júniusáig továbbra is szabad szállítani, tárolni illetve forgalmazni olyan árucikkeket, amelyeknek címkézése még nem felel meg a CLP rendelkezéseinek.

Az elhalt fát és halat ábrázoló környezetvédelmi figyelmeztető piktogram azt jelenti, hogy a háztartási cikk ártalmas a vízi élővilágra?
Semmi esetre sem. Rendeltetésszerű használat esetén a termék ártalmatlan a környezetre.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által
Dóra5632