Családi játékok

Családi játékok

3 bombabiztos, játékra inspiráló ötlet.


Sok gyermek természeténél fogva félénk, olyannyira, hogy néha nem akarnak másokkal időt tölteni. Ha az ilyen gyermekek mindennapjainak részévé tesszük a szórakoztató csoportos tevékenységeket, segíthetünk nekik félénkségük leküzdésében.

Az alábbi három közösen végzett társas tevékenység hozzájárul a gyermekek magabiztosságának, önbecsülésének és szociális képességeinek javításához.

1. Történet-mesélés

Az egyik legősibb és magával ragadó művészeti forma, a történet-mesélés egyesíti magában a nyelv, a kifejezés, a rögtönzés, a képzelet, a történet, a hang és a beszéd erejét. Hiszen sosem tudhatjuk merre visz minket egy történet..

Olvassanak fel együtt egy mesét, egy történetet. Játsszák el! Adjanak hangot a szereplőknek, keltsék őket életre egy régi kalappal, egy napszemüveggel, vagy valami különleges kellékkel, amely megragadja a karakter lényegét. Vegye rá a család többi tagját és a barátokat, hogy kapcsolódjanak be a közösen felolvasott történetbe. Idővel gyermeke akár maga is kezdeményezheti a családdal és családokkal együtt eltöltött mesélést.

Ha nincs kedvenc felolvasható meséje, ossza meg gyermekével saját történeteit.

Mesélje el neki egy mókás gyermekkori kalandját, egy klasszikus, tábortűznél elhangzottijesztő történetet, egy nyaralást,vagy egy kedvenc receptjét. Kérje meg gyermekét, hogy ő is mondja el egy saját történetét.

A történet végét tapssal vagy “pacsival” jutalmazza, amely biztosan növeli gyermeke önbizalmát.

Minden gyerek könnyebben kezd mesélni, ha a szülő érdeklődést mutat a napjai iránt: kérdezze meg, milyen napja volt az iskolában?Lehet, hogy valami fontos dolog történt a menzán, vagy tanult valami érdekeset az órán.Óvatosan “tapogatózzon”,és érdeklődésével motiválja gyermekét. A gyermekek lelkében gyakran sokminden zajlik, amit nem mondanak ki.Bárhol bátoríthatja arra, hogy meséljen: utazás közben, bevásárláskor, mosás alatt, vagy a vacsora készítésénél!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

2. Tánc

A tánc a legjobb módja annak, hogy levarázsoljuk gyermekünket a heverőről. A mozgás segítségével kitörhet a félénkségből, és egy jó kis tánc a szomorúságot is képes elűzni. Tegyük le a mobiltelefont, zárjuk le a laptopot, és indulhat a parti!

Játssza gyermeke kedvenc zenéjét, mutasson meg neki egy-két tánclépést. Ha csemetéje kicsit nehezebben tanuló típus, tegye fel saját kedvenc muzsikáját, és mutassa meg a lépéseket!Kérje meg gyermekét, hogy utánozza önt. Legyen az rap, disco, rock, “villanykörte-csavaró” tánc, keringő, vagy kígyózás, a lényeg, hogy szánjanak rá időt és élvezzék!

Ha inkább zene nélkül szeretne táncolni, eljárhatja a “bal lábbal kilép, vissza, testét megrázza” figurát.Fogjanak kezet és twiszteljenek, forogjanak, ugráljanak, és járják el a simit.De kitalálhatnak saját lépéseket is. Kapcsolódjon be az egész család!Az ilyen közös móka nemcsak szórakoztató, de természetes önbizalomépító is egyben.

3. Közös főzés

A közös főzés a gyerekekkel a minőségi idő eltöltésének egy másik kiváló módja. Igaz, némi felfordulással jár, de remek móka. Ha bízunk gyermekeink képességeiben, ők is elkezdenek bízni önmagukban. Akár tésztát gyúrnak, kimérik a hozzávalókat, összekeverik a masszát, felforralják a vizet, vagy tojást sütnek, engedjük, hogy segítsenek a konyha körüli teendőkben, mivel így felszabadulnak, és képessé válnak kishitűségük leküzdésére. A közös sütés-főzés közben mesélje el kedvenc sütős-főzős emlékeit! Íme néhány tipp:

  • Pizza-sütés
  • Süti-sütés
  • Saláta-készítés
  • Krumplipüré-készítés
  • Tortadíszítés
  • Csokiolvasztás

A legfontosabb dolog minden közösen végzett tevékenységnél az, hogy jól érezzük magunkat! Gyermekeink épp olyan sokat tanulnak tőlünk, mint amennyit mi tőlük. Vidámsággal segítsünka szégyellősség leküzdésében!


Ajánlott bejegyzések:

Téli családi kirándulás
Bár sokan ellenkező nézetet vallanak, a téli időszak kiválóan alkalmas a családi időtöltésre.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által