Folteltávolítás

Folteltávolítás

Rúzs, zsír, izzadtság – ha tudjuk, milyen módszert válasszunk, még a problémásabbnak tűnő foltokat is könnyedén eltávolíthatjuk kedvenc ruháinkból.


A megszokott folteltávolítási módszereken kívül van néhány új tippünk, melyek garantálják a foltok eltávolításának sikerességét.

1. Zsír
Kenjünk a foltra mosogatószert, majd tegyük be normál mosásra a mosógépbe. Ha esetleg olyan helyen vagyunk, ahol nincs mosógép, szórjunk a ruhára testpúdert, hagyjuk rajta egy egész éjszakára, és másnap keféljük le róla a púdert.

2. Izzadtság
Az ingek és blúzok hónaljrészén keletkezett foltoktól könnyen megszabadulhatunk, ha bedörzsöljük őket citromlé és víz, vagy ecet és víz egyenlő arányú keverékével.

3. Filctoll
Ha a ruhánk lett tintás, fújjunk rá hajlakkot, hagyjuk 15 percig hatni, majd meleg vízzel mossuk ki. Ha a szőnyeget csúfítja filctoll folt, egyszerűen dörzsöljük le róla egy frissítőkendő segítségével.

4. Rozsda
A ruhát öblítsük ki hideg vízben. Keverjünk össze citromlevet sok sóval, majd ezzel a keverékkel dörzsöljük be a foltot, és hagyjuk hatni akár egy éjszakán át. Ezután öblítsük ki a ruhát és mossuk ki a megszokott módon a mosógépben.

5. Smink
Az alapozó- és rúzsfoltokat a legegyszerűbben samponnal tudjuk kiszedni. Dörzsöljük be vele a szennyezett részt, majd tegyük a ruhát a mosógépbe. Ha ezzel a módszerrel nem jártunk sikerrel, kenjük be a foltot folyékony folteltávolítóval, és hagyjuk egy órán keresztül hatni. Ezután ismét mossuk ki a ruhát a megengedett legmagasabb hőmérsékleten. 

Ariel mosópor
Ariel mosópor
(63)

Fedezze fel most!

Ajánlott bejegyzések:

Energiamegtakarítás

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által