Hajápolás tippek

Hajápolás tippek - klóros víz

Az úszás kiváló sport, azonban a medencébe juttatott vegyszerek megviselhetik a hajunkat.


A klóros vízzel érintkező szem, bőr és haj esetében irritációt és kiszáradást észlelhetünk. A klór kis mennyiségben mindazonáltal rendkívül hatékony fertőtlenítőszer, amely a medence vizét távol tartja a kórokozóktól. 

Hogyan hat a klór hajunkra?

A rövid, ritka úszások során nem károsodik hajunk úgy, mint a rendszeres edzések során. A klór ugyanis lemossa hajunkról a természetes olajokat, így porózussá és törékennyé válnak a hajszálak. Az ún. „úszó haj” jellegzetesen  száraz és durva felületű. 

Mindezek ellenére az úszók nem tapasztalnak gyakrabban hajhullást, mint bárki más. Noha bizonyítékok támasztják alá, hogy az extrém mértékben klórnak kitett fejbőr nagyobb eséllyel válik szárazzá és korpássá, a hajszálak pedig elvékonyodhatnak és kihullhatnak,  -  de ez csak olyan esetekben igaz, amikor a fejbőrrel érintkező vegyszerek koncentrátuma mesze túlszárnyalja egy átlagos medencéjét.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Megváltozhat-e a hajszín a medence vizétől?

A zöldes beütés, amely az úszók hajánál tapasztalható (főleg szőkéknél), nem feltétlenül a klór okozta nyomok. A színelváltozás a vízben lévő oxidálódott fémeknek köszönhető, amit a hajfestékek és a klór csak felerősítenek. Mivel a klór és a hajkezelő szerek egyaránt okozhatnak hajtöredezést és kiszáradást, ezért a hajszálak jobban ki vannak téve az elszíneződésnek.

Hajkímélő tippek úszók számára

  • Úszás előtt öbítsük át a hajunkat tiszta vízzel és  balzsammal, mivel ez hidratálja és megóvja a hajat a klóros víz további negatív hatásaitól.
  • Viseljünk kényelmes úszósapkát.
  • Amikor kilépünk a medencéből, mossuk meg és balzsamozzuk be újra a hajat, hogy a vízben lévő vegyszereket a természetes olajok és a nedvesség válthassa fel. Kérdezzük meg fodrászunkat vagy gyógyszerészünket, hogy milyen, külön az úszók hajának megóvásához tervezett termékek kaphatóak.
  • Vigyünk változatosságot edzéseinkbe nyáron azáltal, hogy nem csak klóros medencékben úszunk. Merüljünk el a természetben, ússzunk egy hegyi tóban vagy a pezsdítő tenger hullámai között.
  • Manapság vannak medencék, amelyeket más szerekkel fertőtlenítenek, mint például sóval, ózonnal, ami egyre népszerűbb, ezért keressük őket edzőtermekben vagy fürdőkben.  Ha szerencsések vagyunk és saját medencével rendelkezünk, vegyük figyelembe ezeket a fertőtlenítési módszereket, vagy telepítsünk vízi növényeket a „természetes medence" vagy „tavacska” hangulatáért. 

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által