Hajápolási tanácsok

Hajápolási tanácsok

Hatékony hajformázó termékek és okos hajápolási tippek alkalmazásával kerüljük el a hajkárosodást!


Az évszak nagyszerű és pompás frizurákkal kecsegtet, azonban megformázásuk károsíthatja a hajszálakat. A megfelelő termékek és hajápolási rutin segítségével stílusos külsőt varázsolhatunk magunknak anélkül, hogy kárt tennénk hajunkban.

A tiszta haj nem jelenti azt, hogy minden rendben. Mi több, a samponnal történő hajmosás során számos fontos olajat távolítunk el a hajról, száraz és fakó képet hagyva maga után. Kerüljük a mindennapos hajmosást! Egy gyengéd, vegyszerektől mentes sampon használata heti pár alkalommal, bőven elegendő. A hajvégeken alkalmazott balzsam helyreállítja a hajszálak hidratációját. A hajtőre azonban nem kell hogy jusson belőle, az ugyanis csak a zsíros haj látszatát kelti.

A nedves hajjal óvatosan bánjunk! A törölközővel történő erős dörzsölés hajtöredezést, majd hajhullást idézhet elő. Tekerjük be hajunkat egy nedvszívó törölközővel és nyomkodjuk ki belőle a fölösleges nedvességet. A gubancoldás során bánjunk óvatosan a fésűvel! A hajon hagyható balzsam csodákat művelhet, amikor az összegubancolódott hajat próbáljuk kioldani.

A hajat védő és ápoló hajápolási termékek
Korszerű technológiájuknak köszönhetően a hajápolószerek és hajzselék elképesztő segítséget nyújtanak a formázás során, és a legegyszerűbb módon megőrzik a legkomplikáltabb frizurákat is. Vegyük azonban figyelembe negatív hatásaikat is: a “hosszantartó” és “szuper erős tartást” nyújtó hajlakkok és hajzselék ugyan összetartják a frizurát a szeles időben vagy a táncparketten, azonban túlzásba vitt használatuk - ezáltal az alkohol és más vegyi anyagok hajszálakba juttatása nagy mennyiségben - hajtöredezéshez vezethet. Épp ezért ezeket csak különleges eseményekkor, rendezvények, vagy esküvők alkalmával használjuk. Amennyiben a szálló haj problémájával kell megbirkóznunk nap mint nap, próbálkozzunk a könnyedebb, rugalmas tartással. Egy intenzív tisztitó hatású, heti egy alkalommal használt hajsampon eltávolítja hajunkról a formázótermékek maradványait és helyreállítja a haj szerkezetét, valamint ragyogását. A kókuszolaj egy kiváló, természetes és gazdaságos mélykondícionáló lehet a hajnak, miközben bármely fazon számára ragyogást nyújt. Dörzsöljünk el egy adagot tenyereink között és vigyük fel könnyedén a hajfelszínre a fül vonalától lefelé. Mivel a kókuszolaj antimikrobiális hatásairól is ismert, ezért elengedhetetlen kellék a hajápolásban.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Óvjuk hajunkat a hő ellen! A hajszárítók, hajvasalók, és hajgöndörítők ugyan fantasztikus formázóeszközök, azonban gyakori használatuk a haj kiszáradásához, elgyengüléséhez és töredezett hajvégekhez vezethet. Számos olyan hajápoló szérum, formázókrém, kiegyenesítő balzsam és hajfényesítő szer kapható az áruházakban, amelyek megőrzik a haj természetes hatását, ugyanakkor megkönnyítik a hajformázást. Válasszuk a hajtípusunknak és hajformázó készülékünknek megfelelő terméket! Legyen hajunk hullámos, hosszú, rövid, dús, vékony, festett, vagy ezek bármelyik kombinációja, mindegyikhez találhatunk hajápolót. Amennyiben azokat a használati útmutatónak megfelelően, a helyes hajformázási technika mellett alkalmazzuk, minden esély megvan arra, hogy hajunk pompás és egészséges külsőt nyerjen.

A hajkárosodást elkerülendő technikák
A hajszárítás megkezdése előtt, a hajvékektől kiindulva masszírozzunk hőformázás ellen védő terméket a hajunkba a hajtő vonaláig. A hajszárító fúvókáját legalább tenyérnyi távolságra tartsuk a haj felületétől, így nem égnek meg a hajszálak, sem a fejbőr. A hajvasaló illetve hajsütővas használatakor figyeljünk arra, hogy hajunk teljesen száraz legyen! Ellenkező esetben olyan hajkárosodát idézhetünk elő, amelyet később csak a vágás oldhat meg. A túlforrósodás és égési sérülések elkerülése érdekében, a formázás előtt kezeljük a hajat védőtermékekkel. A hajsütővas formázólapjai között csak pár másodpercig tartsunk egy-egy tincset, a hajkiegyenesítőt pedig folyamatosan tartsuk mozgásban!

Bőséges választék kínálkozik a hajvédő, formázó és ápoló termékekből, amelyek mind segítségül szolgálnak. Használjuk ezeket okosan hajápolási rutinunk részeként, hogy hajunknak minden nap jó napja legyen!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által