Hogyan alakítsunk ki biztonságos otthoni környezetet?

Hogyan alakítsunk ki biztonságos otthoni környezetet?

A kisbabák élete elsősorban az új tapasztalatok szerzéséről szól. Mindent megpróbálnak elérni és megtapogatni rövid, aprócska karjaikkal, lábaikkal, és persze mindent azonnal szájba vesznek, hogy minél többet elsajátítsanak környezetükről. Folyamatos szülői felügyeletre volna szükségük, de mivel lehetetlen minden mozdulatukat követni, ezért más módszerekkel kell gondoskodnunk az otthoni biztonságukról. Íme néhány tanács, hogyan:


1. Időnként fontos az, hogy a kicsi szemszögéből lássuk a világot. Ereszkedjünk le négykézláb és nézzünk alaposan körül! Egy merőben más perspektíva tárul így elénk, amely egyértelműen izgalmasabb. Keressünk olyan apró tárgyakat, amelyek kisebbek, vagy épp akkorák, mint kisbabánk ökle; ezek fentről nézve gyakran nem tűnnek fel. Most viszont könnyen kiszúrhatjuk őket a szőnyegen vagy a padlón. Vegyük fel és tegyük el ezeket gyorsan!

2. Fedjük le a konnektorokat csúsztatható fedelekkel! A bedugható, gyermekvédő konnektorzárak nem a legalkalmasabbak, ugyanis totyogónk ezt a fajtát könnyedén kihúzhatja és megcsócsálhatja.

3. Helyezzük a nehezebb tárgyakat az alsó polcokra, illetve fedjük le a bútorok (TV- állvány, könyvespolcok, asztalok) sarkait lekerekített, puha élvédővel, hogy elkerüljük az éles sarkok által okozott sérüléseket!

4. Tartsunk minden háztartási vegyszert, tisztítószert, mosószert nehezen hozzáférhető helyen, ugyanis ezek komoly szem- és bőrirritációt okozhatnak. Az Ariel PODS mosókapszulákat, csak úgy, mint más mosószert, szintén tartsuk elzárva gyermekünktől! Tegyük a legfelső polcra és tároljuk a kapszulákat fedeles dobozukban (kizárva annak a lehetőségét, hogy véletlenül a földre szóródjanak).

Ariel 3az1-ben PODS mosókapszula
Ariel 3az1-ben mosókapszula
(913)

Fedezze fel most!

5. Ugyanez az óvintézkedés vonatkozik a gyógyszerekre: tartsuk azokat minden esetben elzárva!

6. A szekrények fiókjai legyenek mindig betolva, ha nincsenek használatban. A kicsik ugyanis tökéletes létrát látnak benne, és nincs megállj a kis felfedezőnek, ha arról van szó, hogy egyre magasabbra kapaszkodjon.

7. Biztosítsuk az ablakokat! Az alacsonyabban fekvő ablakok soha ne maradjanak nyitva, mert a kisgyerekek kieshetnek rajta. Az ablakokra helyezhető gyerekzár segíthet megelőzni az efféle baleseteket.

A baba, aki elindult felfedezni a világot

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által
Dóra5632