Lakberendezés és rendszerezési: tippek

Lakberendezés és rendszerezési: tippek

Otthona arculatát megváltoztathatja pusztán egyetlen különleges lakberendezési tárgy segítségével: ez lehet egy szőnyeg, egy kandalló, vagy egy figyelemfelkeltő lámpa. De ha az alapoktól indulva, lépésről lépésre szeretné kialakítani álmai otthonát, vegye fontolóra következőket javaslatainkat:


Találja meg stílusát!
Hasonlóan ahhoz, ahogyan egy szekrény kiválasztása is elárulja, hogy használója spontán, merész vagy részletekre odafigyelő típus, otthona szintén személyiségének tükre. Fontos, hogy előre képzelje el azt a stílust, amelyet otthonában meg kíván teremteni. A meghitt, bensőséges terek kedvelőinek a hagyományos vagy rusztikus berendezési tárgyakat ajánljuk: ilyenek a rézlámpák, a süppedős kanapék és a hosszú szálú szőnyegek. Egyéb stílusok még a klasszikus, a modern, a rusztikus vagy az eklektikus.

Válasszon ki egy “központi elemet!”
Minden helyiségbe válasszon egy központi elemet, amely meghatározza a teljes berendezést. Az Ön számára mi lesz ez a fő elem? A színvilág vagy a textilek? A bútorok? Esetleg a ház építészeti jellegének jut a főszerep? Egyetlen elem kiválasztása segít a további döntések meghozatalában; e nélkül könnyen elveszhet a választások rengetegében.

Színvilág
Következő lépésként keresse meg az Ön által kedvelt stílushoz leginkább illő színvilágot. A lakberendezési szakemberek a formabontó színeket javasolják; Ön se érje be az átlagossal. Akár a meleg, akár a hideg színek mellett dönt, figyeljen arra, hogy azok a központi elem harmonikus kiegészítői legyenek.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Játsszon a formákkal!
Készítse el otthona alaprajzát és a felújítani kívánt helyiségekbe helyezzen el mintákat a lehetséges textilekből és színekből, majd tegye melléjük a kartonból kivágott bútorokat. A szakemberek szerint a tervezés e pontján érdemes kedvenc tárgyaink – örökség, féltve őrzött komód, festmények, fényképek vagy számunkra kedves szuvenírek – helyén gondolkodni. Felhasználhat lakberendezési magazinokban fellelhető ötleteket is – a fő, hogy a család számára inspiráló otthont alakítson ki.

Készítse el a végleges változatot!
A számos tetszetős megoldás közötti döntés során, kövessen egy egyszerű szabályt: ha a falak esetében a semleges színek mellett dönt, a bútorok terén több kreativitást és szokatlanabb megoldásokat engedhet meg magának, míg a meleg színű falak korlátozzák a bútorválasztást, mivel a végső cél a helyiség egészének harmonikus kialakítása úgy, hogy az egyes elemek ne üssék egymást.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!