Nappali burkolatok

Nappali burkolatok

Nemcsak az ízlés, de a nappali fűtése és a család igénye is befolyásolja, hogy milyen padlóburkolat kerüljön a nappaliba.


Hogyan döntsünk?

A nappali padlóburkolata azért igényel különleges figyelmet, mert a család ebben a helységben tartózkodik a legtöbbet. Éppen ezért, nem mindegy, hogy milyen szempontokat veszünk figyelembe, mielőtt véglegesen döntünk. A stílus és a lakberendezés, vagy a kényelem és a biztonság lesz a döntő az ideális padlóburkolónál?  Ezenkívül a lakás adottságaival is számolnunk kell, figyelembe kell vennünk például, hogy milyen fűtés van.

Padlószőnyeg csak panelban?

Míg néhány évtizede a panellakások szinte mindegyikében padlószőnyeg volt, mára egyre kevesebben találhatunk belőle. Pedig számos előnye van a faltól falig érő szőnyegnek, nem véletlen, hogy Nagy-Britanniában a lakások jelentős százalékában padlószőnyeggel találkozunk. Meleg és dekoratív, ezenkívül kisgyerekek mellett jóval nagyobb biztonságot nyújt, mint a keményebb járólapok. Az azonban tény, hogy nehezen tisztítható és a szőnyegben sokkal könnyebben megülnek az allergiát okozó kórokozók. Ha azonban van elég energiánk a rendszeres tisztításhoz, jó választás lehet a padlószőnyeg is.

Parketta, vagy lamináltpadló?

Ambi Pur 3Volution Plug
Ambi Pur 3volution
(185)

Megszünteti a szagokat és felfrissíti a levegőt

Fedezze fel most!

A lamináltpadló felé billen a mérleg nyelve, ha szűkebb anyagi keretek között kell választanunk, a fából készült parketta ugyanis jóval többe kerül, mint a faőrleményből készült, fahatású padlóburkoló. Az is megfontolandó, hogy a lamináltlapokat könnyen és gyorsan, akár magunk is le tudjuk rakni, a parkettához pedig szakember segítsége szükséges. Bár a lamináltpadló is 90 százalékban fából készül, a parkettához képest jóval kisebb az ellenálló képessége. Míg az utóbbi hosszú évtizedeken keresztül szép maradhat a megfelelő karbantartás mellett, a lamináltpadló 15-20 évig használható teljes fényében. Nem véletlen, ugyanis a parkettát újra és újra csiszolhatjuk és lakkozhatjuk, a lamináltpadlót azonban nem. A döntésünknél vegyük figyelembe, hogy mennyire lesz igénybe véve a nappali burkolata. A legideálisabb, ha kemény fából készült parkettát választunk, például égerből, vagy akácból. Ha azonban számítunk rá, hogy 5-10 éven belül úgyis újra burkoljuk a padlót, nyugodtan hagyatkozhatunk csak az ízlésünkre!

Csempe, hidegburkolat a nappaliban

A hidegburkolat jól tisztítható és igazán jól mutat a lakásban. Különösen akkor, ha több helyiségként is funkcionál, vagy összeérnek az egybenyitott terek. Napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy csempével burkoltatják a nappalit, ami ezáltal stílusos és izgalmas külsőt kap. Ha padlófűtést szeretnénk az otthonunkba, ideális választás a hidegburkolat, ami ezzel a fűtési technikával egyáltalán nem is lesz hideg, esetleg látványra őrzi meg a hűvös eleganciát. Figyeljünk rá, hogy a burkolat felülete ne legyen nagyon sima, mert könnyen elcsúszhatunk rajta! Kisgyermekes családoknál nem biztos, hogy ideális választás, egy-egy esés nagyobb veszéllyel járhat, mint a puhább padlón.

A nappali padlóburkolatát körültekintően válasszuk ki, a megvalósítás és vásárlás előtt számos szempontot vegyünk figyelembe! Bármely változat ideális lehet, ha a saját igényeinkre hagyatkozunk.

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!