Energiatakarékosság

Öko-otthon - energiatakarékosság

Szupergyorsan kivitelezhető környezettudatos trükkök – avagy módszerek az ökobarát háztartás kialakításához.


  • Ami a “zöld” gondolkodásmód mindennapokra vetített apró trükkjeit illeti, mindannyian ismerjük az energiatakarékos izzókat és azzal is tisztában vagyunk, hogy egyszerre nem szabad több vizet felforralni, mint amennyire szükségünk van. Azonban melyek azok a kevésbé magától értetődő módszerek, amelyeket az öko-tudatos anyukák bevethetnek? Íme egy csokorravaló ötlet azoktól a háziasszonyoktól, akik már maguk is környezettudatosan gondolkodnak.
  • Ha a gyerekek leeszik a ruhájukat, ahelyett hogy azonnal a mosógépbe helyezné azokat, próbálja meg eltávolítani a keletkezett foltot egy nedves ruha segítségével, így kivárható hogy megteljen a mosógép.    A készenléti állapotban lévő tévé a bekapcsolt készülék energiafogyasztásának körülbelül 10%-át használja. Ha több készüléke is “standby” üzemmódban van, a fogyasztás bizony összeadódik.
  • Bízza meg gyermekeit a “zöld rendőr” munkájával, legyen mindig az ő feladatuk hogy lekapcsolják a villanyt, szelektív gyűjtőbe rakják a szemetet és emlékeztessék a felnőtteket is minderre, ha netán véletlenül elfelejtenék..
  • A termosztát letekerése mindössze 1 celsius fokkal máris 10 százalékos fűtésmegtakarítást jelent. Tovább csökkenthetők a költségek, ha a fűtési időt leredukáljuk; mindig föl lehet venni egy pulóvert ha kicsit fázunk, amire egyébként a nők hajlamosabbak, mint a férfiak. Legyen azonban óvatos ha idős emberek is élnek a háztartásában, mivel ők jobban érzékelik a hideget.
  • Télen szigetelje buborékfóliával azokat az ablakokat, melyeket nem nyitnak ki rendszeresen (pl. a vendégszobákban, vagy a magasra helyezett fürdőszobai kisablakok esetében). Permetezzen vékony vízfátylat az ablakra, így a fólia hosszú ideig megtapad a felületén.
  • Nyáron egyáltalán ne használjon szárítógépet! Ugyan egyszerűbb mint kiteregetni a kertben, viszont megéri a fáradtságot, mivel sokkal költséghatékonyabb mint a gépben vagy a radiátoron megszárítani a ruhákat! 
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által