Piknikező paplan

Piknikező paplan

Készítsen szépséges piknikpaplant, amely jó szolgálatot tesz a családnak egész nyáron.


Amire szükség lesz:

 • különböző mintázatú pamut anyagokra
 • quilt anyagra (2,5m hosszú, 140cm széles)
 • anyag a paplan hátoldalához (2,5m hosszú, 140cm széles)
 • töltőflíz (2,5m szélességtől függően)
 • 6cm hosszú csíkokra vágott szegőanyag (0,5m, 140cm széles)
 • megegyező színű varrócérna
 • egy éles szabóolló
 • szabótűk
 • tiszta, puha anyagú fésű (választható)

Elkészítés:

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
 1. A mintás anyagot vágjuk föl 20 x 20 cm-es négyzetekre. A paplan keresztben és hosszában is 8, azaz összesen 64 négyzetből áll majd. A végső méret körübelül 1,5 x 1,5 méter átmérőjű lesz. A négyzetek számát, vagyis a paplan méretét természetesen kedvünk szerint növelhetjük.
 2. A paplan hátoldalára szánt anyagot vágjuk 20 x 20cm átmérőjű négyzetekre, összesen 64 darabot.
 3. A töltőflízt vágjuk 18 x 18cm-es négyzetekre, összesen 64 darabot.
 4. Helyezzünk egy töltőflíz darabot a mintázott pamut ésa négyzetre vágott hátoldal közéúgy, hogy az utóbbi két négyzet „rossz” oldala a bélésanyag felé nézzen. Vasaljuk rá a két külső réteget a bélésre, majd ugyanezt ismételjük meg az összes négyzet esetében.
 5. Ezt követően varrjunk minden négyzetre két darab átlós, keresztet formáló csíkot, melyek saroktól sarokig érnek, hogy garantáltan összetartsák a három réteget.
 6. Miután ezzel végeztünk, rendezzük a négyzeteket 8 darab, 8 tagú sorba.
 7. Vegyük ki az első sor első két négyzetét, majd helyezzük őket egymásra úgy, hogy mindkét négyzet a ,,rossz” oldalával feküdjön a másikra. A varrásnak a paplan elején kell véget érnie. Varrjuk őket össze 1,5 cm-es ráhagyással.
 8. Varrjuk össze mindegyik négyzetet, a felső sortól kezdve, balról jobbra haladva.
 9. Miután mindegyik sor elkészült, varrjuk össze őket ugyanezen módszer segítségével, ügyelve arra, hogy a sorok vonalban maradjanak.
 10. Miután a paplan elkészült, vágjunk le minden fölösleges anyagot, illetve ellenőrizzük, hogy szögletes formájúak-e a sarkok. Mérjük meg a paplan széleit, majd a megmért eredményhez adjunk hozzá 30 cm-t. Ez kiadja a szegőanyag hosszát.
 11. A szegőanyagokat keresztezve fektessük egymásra. Miután ezzel végeztünk, hajtsuk hosszában félbe a szegőanyagot, vasaljunk rá, majd cikk-cakk formában varrjuk rá a nyitott oldalakat.
 12. A szegőanyagot a pléd szélénél, fedést képezve tűzzük össze a cikk-cakk varrással. Miután összetűztük, vágjuk le a felesleges kötésanyagot. Varrjuk össze a paplan körüli szegélyt.
 13. Fordítsuk meg a paplant, majd hajtsuk a kötést a pléd hátuljának irányába és gombostűkkel tűzzük a helyére.
 14. Fordítsuk vissza a paplant varrjuk el a fokozatosan, a gombostűk egyenkénti eltávolításával, varrásal rögzítsük szegélyeket.
 15. Miután elkészült, olló segítségével vágjuk le akilógó széleket, ügyelve arra, hogy ne vágjuk le a varrást..
 16. Kétfajta módszer létezik az enyhén kopott hatás elérésére. 1. Az első: hajtogassuk be a széleket és a sarkokat, majd egymás után 2-3 alkalommal mossuk ki, majd centrifugázással szárítsuk meg a paplant. 
  2. A második: egy puha sörtéjű hajkefével gyengéden fésüljük át a széleket, hogy az kihúzza a finom szálakat. Ez egy kissé körülményesebb, ám hatékony módszer.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által