Takarítás tippek

Takarítás tippek

Az alábbiakban egyszerű tippekkel és ötletekkel ismertetjük meg, melyek segítségével mindig tisztán és rendben tarthatja otthonát. Kövesse tanácsainkat és legyen lakása takaros és rendszerezett!


Néhány megszívlelendő gondolat… és voilà !
Ha mindig tiszta és rendezett otthont szeretnénk, a legfontosabb, hogy ne engedjük a piszkot felhalmozódni! A lomok (pl. a hálószobában heverő ruhahalmaz, vagy az újságok a nappaliban) szintén elkerülhetőek mindennapos, apró odafigyeléssel. Ha naponta csak kis időt szánunk ezekre a dolgokra, nem kell utólag napokat tölteni a takarítással.

Egyszerű takarítás és tárolás
Bizonyos feladatokat a család minden tagja beépíthat a saját, napi rutinjába. Ha mindenki rendszeresen teszi a dolgát, otthona mindig tiszta és takaros lesz. Csupán megszokás kérdése, és ki ne szeretne egy kellemes és otthonos környezetben élni?

A hálószobák
Rossz érzés egy rendetlen szobába belépni. A hálószobában pihenésre és kényelemre vágyunk, amelyet nem segít elő a bevetetlen ágy és sarkokban heverő ruhák.
Tipp: Szorgalmazza, hogy a gyerekek minden reggel beágyazzanak. A “tréninget” már egész fiatal korban el kell kezdeni, az ágyazás egyébként is kiváló gyakorlat a számukra.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A konyha
Soha ne hagyjon piszkos tányérokat és evőeszközöket a mosogatóban! Nemcsak a látvány, de a szagok is kellemetlenek ilyenkor. Vagy étkezés után közvetlenül végezze el a mosogatást kézzel, vagy pakoljon be a mosogatógépbe! Az elmosogatott és megszáradt edényeket mindig tegye el (ha valaki besegít, mindez pillanatok alatt megvan).
Ügyeljen a konyhapadlóra: egy felsöprés minden nap és egy felmosás minden másnap elengedhetetlen egy konyhában.

A nappali
Legtöbb időt ebben a helyiségben töltünk, épp ezért hamar koszolódik és gyorsan válik rendetlenné. Mielőtt nyugovóra tér a család, gyűjtsük össze a távirányítókat és a telefontöltőket (lehetőleg egy erre kijelölt tárolódobozban), rázzuk ki a kanapén elhelyezett díszpárnákat, hajtogassuk össze a plédeket és takarítsuk le a dohányzóasztalt (ne legyenek szanaszét a magazinok, DVD tokok stb.)
Tipp: A lakásban soha ne mászkáljunk utcai cipőben (és ez mindenkire vonatkozzon!). Ezáltal elkerülhető a parketta felkarcolása (ami így kevesebb takarítást és fényezést igényel) vagy a szőnyeg bepiszkítása (ami szintén kevesebb takarítással jár).

A fürdőszoba
A fürdőszoba nagyon egyszerűen rendben tartható. Mindössze apró szokások kialakítására van hozzá szükség, mint pl. a törölközők felakasztása, a csapok kiöblítése használat után, vagy az, hogy nem hagyjuk a fogkrémes tubust vagy a hajkefét szanaszét. Végül, de nem utolsósorban végezzünk egy általános nagytakarítást heti egy alkalommal. Ez már egyáltalán nem igényel sok időt, hiszen a mindennapos rutin betartása mellett otthonuk soha nem lesz igazán piszkos és rendetlen.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!