5 gyorsmódszer a zsíros haj felfrissítésére

5 gyorsmódszer a zsíros haj felfrissítésére

Akár zsírosodásra hajlamos a haja, akár csak nincs ideje arra, hogy minden nap megmossa, az alábbi tippek segítségével könnyen leküzdheti a problémát. Ne hagyja, hogy a „hajproblémák” a kedvét szegjék!


A zsírosodás lehetséges okai
Amennyiben haja zsírosodásra hajlamos, az oka lehet genetikai: talán a szülei is hasonló problémával küzdöttek? A haj zsírosodását okozhatja az is, hogy túl gyakran tapogatjuk, vagy fésüljük a tincseinket, ezáltal stimuláljuk a fejbőr faggyúmirigy termelését. Van, akinél ez az állapot egyébként is magától fokozódik a nyári hónapokban, mivel a meleg hatására a faggyúmirigy túlzott működésbe lendül.

A rendszeres hajmosás noha fontos, szakértők szerint azonban ha heti három alkalommal végezzük, az bőven elegendő. A mindennapos hajmosás megfosztja a hajszálakat a természetes bevonatuktól és fokozott termelésre készteti a faggyúmirigyeket, amitől alapvetően zsírosodik a haj. A mélytisztító, kifejezetten zsíros hajra tervezett samponok használata sokat segíthet. Ilyen például a Head & Shoulders Citrus Fresh korpásodás elleni sampon, melynek citrusos esszenciája megtisztítja a fejbőrt és eltávolítja a hajról a zsírosodást. Amennyiben balzsamot is használunk, azt ne közvetlenül a hajtőre vigyük fel, hanem a hajszálak közepétől lefelé oszlassuk el a hajon!

Használjunk csinos fejkendőt!
Fésüljük ki a hajunkat és fogjuk össze a tarkónkon lófarokba! Ezt követően fedjük be a fejüket egy csinos selyemkendővel, melyet vagy a copf alatt, vagy a fejtetőn kössünk meg! Amennyiben szükséges, a rögzítéshez használjunk csatokat! Ennek a megoldásnak a szépsége, hogy idővel egyre jobban néz ki: ahogy napközben a hajszálak kilazulnak és elmozdulnak, egyre természetesebb és lazább hatást kelt. Hát nem nagyszerű? 

Fejtető konty
Ez egy szupergyors módszer arra, hogy az élettelen tincsekbe némi izgalmat csempésszünk. Kiváló megoldás azoknak, akik rohanásban vannak, ráadásul mindössze egy fésűre és egy fejpántra van hozzá szükség. 

Barátkozzunk meg a száraz sampon használatával!
A száraz samponok a felesleges zsírok eltávolításához keményítőket használnak, ez az egyik előnyük. A másik, hogy gyors megoldást nyújtanak a zsírosodás problémájára. Ujjainkkal fésüljük át a hajunkat, majd fújjunk száraz sampont a hajtőre! Dolgozzuk azt ujjbegyeinkkel a hajszálakba, és rázzuk fel a tincseket, hogy testet és volument kölcsönözzünk számukra! A bohókás, szélfútta külsőhöz használjunk csatokat!

Használjuk a körfonatokat!
Ez, kiváló megoldást jelenthet a hosszú hajúak számára, főleg, ha nincs idejük hajat mosni; sőt, az enyhe zsírosodás ez esetben még előnyt is jelent, hiszen könnyebb a hajszálakkal dolgozni. Fésüljük át a hajunkat és válasszuk el középen, jobbra és balra egy-egy copfot alkotva. Fonjuk be mindkét lófarkat, végeit gumival rögzítsük, majd a fonatokat a térfogatnövelés érdekében kissé lazítsuk meg. Kísérletezzük ki, hogyan tudjuk őket elrendezni: egymás mellett, vagy egymáson át futtatva. Ha ez egyszer sikerült, onnantól bármikor gyorsan elkészíthető a frizura. 

Önnek milyen ötletei vannak a zsíros haj problémáinak megoldására? Az alábbiakban megoszthatja velünk ötleteit.

Head & Shoulders Citrus Fresh balzsam
Head & Shoulders Citrus Fresh balzsam
(7)

Head & Shoulders Citrus Fresh

Fedezze fel most!Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által