A mosoly értéke

Értékes mosoly

Mindegy, hogy teljes szívünkből örülünk, ok nélkül elmosolyodunk, vagy kényszeredetten húzódik mosolyra a szánk.


A nevetés mindenképp jótékony hatással bír és nemcsak saját hangulatunkra, hanem a környezetünkére is.

A mosolygás belülről fakadó ősi ösztön. Ezt a legújabb 4D-s ultrahangok is bizonyítják, amelyeken látszik, amikor a magzat az anyaméhben mosolyog. Felnőtt korunkra azonban valamiért leszokunk erről a pozitív hatású cselekvésről. Pedig a mosolygás több szempontból is hasznos.

1. Karcsúsít
Felmérések bizonyítják, hogy a tökéletes fogsorú embereket jóval atletikusabbnak és sportosabbnak látják partnereik és barátaik, mint akik tényleg sportolnak, de rosszabbak a fogaik. Extra pozitív hatás: egy perc intenzív nevetéssel annyi kalóriát égethetünk el, mintha a fitneszteremben tíz percig eveztünk volna.

2. Növeli az elismertségünket
A vidám, jókedvű embereket jobban kedveli a környezetük, mint a mogorvábkat. Ráadásul gyakrabban is ismerik el a tudásukat, jobb a hírnevük és a munkahelyükön is hamarabb ajánlják őket másoknak. Ha azt szeretnénk, hogy emlékezzenek ránk, nevessünk többet! És: valamilyen megmagyarázhatatlan okból annak az embernek az arcára jobban emlékszünk, aki ránk mosolygott, mint azéra, aki nem.

3. Megspórolja a sminket
A férfiak jobban vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akik mosolyognak, mert szebbnek és szimpatikusabbnak látják őket - még akkor is, ha egyáltalán nincsenek kisminkelve! Valószínűleg azért, mert az önfeledt nevetés magabiztosságot és kiegyensúlyozottságot sugall.

4. Kreatívvá tesz
Az életörömöt agyunk nagyobb teljesítménnyel és új látásmóddal hálálja meg. Amikor jó a kedvünk, egyszerűen könnyebben megértünk mindent, hamarabb átlátjuk a bonyolultabb folyamatokat, és jobban is tudunk koncentrálni a lényeges dolgokra. A mosolygás ráadásul a tanulást is megkönnyíti, ugyanis egy tanulmány szerint sokkal könnyebben megjegyzünk mindent, ha közben jó a kedvünk.

5. Csökkenti a fájdalmat
Szakemberek szerint a fájdalomküszöbünk is magasabbra kerül, ha valami vidám dologra gondolunkés ezért elmosolyodunk. A nevetésben résztvevő izmok ugyanis arra serkentik az agysejteket, hogy boldogsághormont termeljenek, amelynek köztudottan gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és féleleműző hatása van. Állítólag már az is elég, ha megnézünk egy vicces filmet.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Tudta?
A jóízű nevetés edzésben tartja az arcizmokat (legalább 16 kell hozzá), ezáltal megakadályozza a bőr idő előtti öregedését.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által