A szakértő tanácsa: étkezéssel az elbűvölő mosolyért

A szakértő tanácsa: étkezéssel az elbűvölő mosolyért

Dr Gary Stephenson, vezető táplálkozás-tanácsadó és egészségügyi szakember, akinek hasznos tanácsai segítségével megtudhatja, hogy bizonyos étkezési szokások révén hogyan lehet káprázatos a mosolya!


Ételek

  • A cukros ételek és italok esetében nem a fogyasztott mennyiségnek, sokkal inkább a fogyasztás gyakoriságának van jelentősége.
  • Ne azon aggódjon, hogy a fő étkezések során fogyasztott ételekben mennyi a cukor, inkább figyeljen oda a finom falatok és italok napi fogyasztására.
  • A legtöbb gyümölcs savas (főként a citrusfélék). A nyál semlegesíti a savakat, kivéve, ha folyamatosan nassol, ezért ne egyen állandóan a nap folyamán.


Italok

  • A fog romlásához vezet a szénsavas italok, gyümölcslevek vagy akár a bor fogyasztása is, mivel az ilyen savas italok oldják a fogzománcot. A ‘cukor nélküli’ változatok hasonlóan károsak, ha a pohárból vagy üdítős dobozból egész nap kortyolgatja őket, főként az első fogakra nézve.
  • A tejben és sajtban található kalcium segít pótolni a ‘sav-támadások’ során eltávozott kalciumot.
  • A cukor, bármilyen italban is legyen, folyamatos táptalajt jelent a plakkban hemzsegő baktériumok számára, amelyek a cukrot savvá alakítják és hozzájárulnak a fogfelszín alatti fogkárosodáshoz vagy a fogszuvasodáshoz.
  • A teában, kávéban és vörösborban található tannin elszínezi a fogakat. Ritka, de rendszeres fogyasztásuk már kihat fogai fehérségére.
Blend-a-med Complete Protect Expert Healthy White Fogkrém
Blend-a-med Complete Protect Expert Healthy White Fogkrém
(5)

Blend-a-med Complete Protect Expert Healthy White Fogkrém

Fedezze fel most!Adja tovább – a rossz lehelet legyőzésének 3 módja

1. A napi fogmosás során tisztítsa meg a nyelvét is; ezáltal még több baktériumtól szabadulhat meg.

2. A reggeli rossz lehelet oka az, hogy alvás közben kevesebb nyál termelődik, amely természetes módon öblíti a szájüreget. Ennek ellensúlyozására reggel használjon fogselymet.

3. Igyon elegendő mennyiségű vizet, mivel ez által is csökkentheti a szájában tanyázó baktériumok mennyiségét.

Tipp: Tény, hogy étkezés után a cukormentes rágógumi serkenti a nyáltermelést, amely segíti semlegesíteni a szájüreg savasságát, de ez nem helyettesíti a napi rendszeres és alapos két fogmosás és fogselymezés rutinját!

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által