Gyakran Intézett Kérdések a borotválásról

Gyakran Intézett Kérdések a borotválásról

Még akkor is akadhatnak a témában kérdéseink, ha már régóta borotvával szabadulunk meg a testünkön található nemkívánatos szőrszálaktól. Íme a legfontosabb tények a borotválással kapcsolatban.


Mikor borotváljunk?
A legjobb, ha a borotválást esténként végezzük. A megborotvált bőrfelületet utólag kenjük be ápolókrémmel, így éjszaka a bőr megnyugodhat. Másnap reggel nem lesz piros és gyulladt, illetve nem pattogzik ki. Ahhoz, hogy az irritációt elkerüljük, mindig érzékeny bőrre tervezett borotvazselét vagy-habot használjuk, mert ezek egyben ápolnak és hidratálnak is.

Milyen borotvát válasszunk?
Először is fontos, hogy kifejezetten női borotvát használjunk, mert ezt ergonómiailag úgy alakítják ki, hogy tökéletesen kövesse a női hajlatokat, például a bokát vagy a hónaljat. Vásárláskor figyeljünk arra is, hogy a borotvának minél több pengéje legyen, jól illeszkedjen a kézbe és lehetőleg olyan markolattal rendelkezzen, amely nem csúszik ki könnyen a kezünkből.

Borotvahabot vagy borotvazselét használjunk?
Nincs nagy különbség a kettő között, de a zselé talán valamivel jobb pengesiklást tesz lehetővé. A szőrszálakat is kiválóan felpuhítja, ami leegyszerűsíti a borotválást és kevésbé koptatja a borotvát.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Számít-e, hogy a lehúzásokat milyen irányból végezzük?
Ha ergonómiailag jól kialakított borotvát használunk, akkor nem számít, hogy melyik irányból közelítjük meg a borotválandó területet: válasszuk azt, ahonnan nekünk kényelmesebb. Az egyedüli kivétel a hónalj, mivel itt felfelé kell haladni, a szőrszálak növekedésével ellentétes irányban.

Mikor cseréljük le a borotvát?
Ha túl sokáig használunk egy borotvát, az előbb-utóbb életlenné válik, ezért kénytelenek vagyunk jobban rányomni a bőrünkre, így a sérülés veszélye is nagyobb. Ajánlatos ezért öt-tíz alkalom után a borotvát lecserélni.

Erősödnek-e a szőrszálak a borotválástól?
Ez egy óriási tévhit, hiszen a szőrtüszőt nem éri semmilyen hatás. Valójában a ferde vágás miatt lesz érdesebb a szőrszál felülete, ezért érződik durvábbnak, de ahogy nő, ez a jelenség elmúlik.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!