A fehér szín jelentése

A fehér szín jelentése

Gondolta volna, hogy amikor fehér színnel álmodik, az valamilyen örömöt jelent?


Vagy azt, hogy amikor fehér ruhát visel, azzal azt jelzi, hogy készen áll az újdonságra és a változásra?

A  fehér színű ruha viselete többnyire azt jelzi a külvilágnak, hogy fontos számunkra a tisztaság, és szeretjük jól érezni magunkat a bőrünkben.. De vajon még mit tudhatunk még erről a csodálatos színről?

Mit jelent?

Mindenkinek van kedvenc színe, még azoknak is, akik nehezen tudnak választani és azt állítják, hogy nekik minden szín tetszik. Ha sokszor viselünk fehéret, az például azt üzeni, hogy készek állunk helyet adni az újnak az életünkben, nyitottak vagyunk az új ötletekre, új tudásra és új hódításokra. Ezt a színt ugyanakkor sokan a távolságtartással és az érzelgősséggel asszociálják. A fehér egyébként általában az esély megtestesítője, amely békét és belső nyugalmat hoz. Tisztaságot, ártatlanságot, naivitást, örömet és eleganciát sugall, emellett a végtelent és a tökéletesség iránti vágyat képviseli.

Gyógyító hatása

A környezetünkben jelen lévő színek elektromágneses rezgései befolyásolják egészségünket, lelki állapotunkat, s így mindennapi életünket. Ha pontosan szeretnénk tudni, hogy melyik hogyan hat, érdemes rákeresni az interneten a színterápiára - és a különböző színek hatásaira. Bár azt hihetnénk, hogy a fehérnek nincs semmilyen hatása, más színekkel kombinálva a legjótékonyabb: amikor valamelyik szín elhalványul, akkor kell hozzá használni.

A különböző kultúrákban
Mint ahogy más színeknek, így a fehérnek is más-más a jelentése a különböző országokban.

Európa nagy része: házasság, béke, tisztaság, kórház, szentség

Olaszország: halál és temetés

Ázsia nagy része: temetés, hideg, sterilitás

Kína: halál, gyász, öregség, szerencsétlenség

Ariel Baby kímélő folyékony mosószer
Ariel Baby kímélő folyékony mosószer
(178)

Készítsd elő a családi fészket kisbabád érkezésére!

Fedezze fel most!

India: boldogtalanság, halál, újjászületés

Japán: gyász

Etiópia: betegség, tisztaság

Nigéria: jó szerencse, béke

Dél-Afrika: jóság

Zambia: jóság, tisztaság, jó szerencse

Egyiptom: státus

Irán: őszinteség, béke

Új-Guinea: jólét

Tudta-e ön?

Nem feltétlenül szerencsés túl sok fehér színnel körülvenni magunkat, mert ürességérzetet és okozhat és ingerszegény. Ezért nem szokták például a kisgyerekek szobáját fehérre festeni. Ez természetesen nem igaz a fehér ruhák tisztításánál, ahol kimondottan ajánlott a fehérítő hatású folteltávolító bevetése, hiszen patyolattiszta lesz tőle a ruha.

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!