Győzelem az ősz hajszálak fölött ellenállhatatlan hajszínek segítségével

Győzelem az ősz hajszálak fölött ellenállhatatlan hajszínek segítségével

Vajon a genetika felelős azért, hogy mikor jelennek meg fejünkön az ősz hajszálak?


Igen, mindezt szüleinknek köszönhetjük. De mi is okozza pontosan az ősz hajszín kialakulását? A haj színéért felelős pigmentek a keratinszálak alapállományában találhatók. A melanin, vagy pigment az, amelynek köszönhetően hajunk barna, fekete, vörös, vagy szőke és ezek bármely árnyalata lesz. Idővel a sejtek egyre kevesebb pigmented termelnek, s ekkor kezd a haj őszbe fordulni.

Mit tehetünk az ősz hajszálak ellen? Ki lehet őket húzni – mindnyájan próbáltuk már. Először csak egyet vagy kettőt, aztán valamivel többet, s a végén már nem tudjuk velük a lépést tartani. Talán 25, talán 45 éves korban történik mindez. Szerencsére azonban a kihúzás mellett ma már más fegyverünk is van az ősz hajszálakkal szemben. Tekintse meg a hajfestéssel kapcsolatos ötleteinket, amelyek segítenek önnek fölvenni a közdelmet az őszüléssel szemben.


1. TALÁLJA MEG AZ ŐSZ HAJSZÁLAIT LEGJOBBAN ELTAKARÓ HAJFESTÉKET!

A legtöbb hajfesték elvegyül az ősz hajszálakban, vagy bizonyos mértékben befedi azokat. Amennyiben csak kevés ősz hajszállal rendelkezik (vagyis még alig látszik), használjon féltartós (8-12 hajmosás erejéig tartó) hajfestéket. Amennyiben az ősz hajszálak aránya ennél nagyobb, (50%-ig), akkor a kb. 28 hajmosáson át tartó féltartós hajfestékkel próbálkozzon, amely beolvasztja az ősz hajszálakat a saját színünkbe. Ha azonban az ősz hajszálak már túlsúlyban vannak és szeretné azokat teljesen elfedni, mindenképp tartós hajfestékre essen a választás (ami a lenövésig, vagy a következő hajfestésig tart).


2. AZ ŐSZ HAJSZÁLAKAT ELTAKARÓ, MEGFELELŐ SZÍNÁRNYALAT KIVÁLASZTÁSA

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Ne feledjük: minél több ősz hajszálunk van, annál világosabb lesz a teljes hajszínárnyalat. Válasszuk ki körültekintéssel a hajszínt! Először a saját hajszínünknél egy-két árnyalattal világosabbat keressünk, és fokozatosan adjuk vissza a szín melegségét és intenzitását. Egy apró trükk: a semleges színárnyalatok ideálisak az őszhajszál elfedéshez. Amennyiben hajunk több, mint 25%-a ősz, a színmeghatározásnál keressük a „természetes” jelzőt, vagy egyszerűen csak válasszunk egyértelmű árnyalatokat, mint pl. „középbarna” vagy „sötétszőke”. A „hamu” jelzővel ellátott árnyalatokat pedig lehetőleg kerüljük.


3. A SZÉP ÉS MODERN FEIZURA TITKA

Mi a helyzet magával a frizurával? Noha nem kell a legtrendibb fazonokat azonnal kipróbálnunk, azonban az is öregít rajtunk, ha mindig ugyanazt a fazont hordjuk. Az apró változtatások, például a rétegesen vágott, megritkított, vagy a kétoldalt hosszabbra hagyott frizura csodálatosan meglágyítja a vonásokat. A kalaprész kihangsúlyozza a hibákat, ezért ha lehet, azt ne bolygassuk.

Mostmár ön is megnyerheti az ősz hajszálak ellen vívott csatát, és nem kell többé szálanként eltávolítani azokat!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

nereusz

nereusz

Jelentett

szerintem egyértelműen a genetika a felelős. Én korán kezdtem őszülni és miért is ne, a fejem tetején a legerősebb, ahol először szembetűnik a lenövés :( Klassz cikk :)

  • Jelentem