Hajápolás otthon

Hajápolás otthon

A gyönyörű haj alapja a gondos ápolás, legyünk saját frizuránk hajgyógyászai!


Mossuk, de hányszor?

Sokan úgy gondolják, hogy akkor tesznek legjobbat a hajukkal, ha naponta megmossák. A legtöbb hajsampon azonban túlságosan felborítja a fejbőrünk és a hajhagymáink természetes egyensúlyát, szárítanak, és értékes olajokat vonnak el. Ideális lehet, ha minden másnap mosunk csak hajat, de akkor is megőrizhetjük frizuránk természetes szépségét, ha hetente csak kétszer.

Hajsampon – Olvassuk el, mit tartalmaz!

Keressünk olyan terméket, amely nem tartalmaz szulfátot és parabéneket! A szulfát a hajsamponok habzásáért felelős, a parabén pedig olyan tartósítószer, amely hosszú távon irritálhatja a fejbőrt és a szemet is. Nemcsak önmagunk, de a környezetünk megóvása érdekében is jó, ha figyelünk rá, mi van pontosan a flakonban.

Válasszunk a hajunkhoz illő terméket!

Olyan sampont válasszunk, mely leginkább illik a hajunk adottságaihoz! Ha nagyon zsírosodó, egyenes hajunk van, mindenképpen olyan terméket válasszunk, ami akár a napi hajmosásra is alkalmas. Göndör, erős szálú hajhoz lágyító sampont használjunk. Száraz, színezett hajhoz glicerines, vagy kollagénes sampont válasszunk, amely segít a haj nedvességtartalmának helyreállításában.

Pakolás nem csak a bőrre, a hajra is!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Hetente legalább egyszer használjunk a hajunkhoz illő pakolást, balzsamot, melyet akár otthon is elkészíthetünk! Nagyon puha, vékonyszálú hajra próbáljunk ki gyógynövény olajakból egy pakolást, amely teafa és levendulaolajból készült. Hajmosás előtt vigyük fel a haj tövétől a végekig és egy percig hagyjuk rajta. Erős szálú hajhoz természetes hidratáló pakolást használjunk, melyet 2-3 percig hagyjunk hatni. Vigyázzunk azokkal a balzsamokkal, melyek túl sok fehérjét tartalmaznak, mert nagyon kiszáríthatják a hajat!

Fésülködés, szárítás okosan!

Válasszunk természetes anyagból készült hajkefét, lehetőleg puha sörtéjűt! A gyakori fésülködés nincs ugyan hatással a haj növekedésére, a hajhagymák serkentésére azonban jótékonylehet a lágy masszázs.  Hajmosás után ne töröljük a hajat túlságosan erőteljesen, legyünk óvatosak a fésülködés közben is! A legideálisabb, ha természetesen hagyjuk megszáradni a hajat, ha ezt mégsem tudjuk megoldani, hetente legalább egyszer hagyjuk, hogy a levegőn száradjon meg. Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk a hajunkat nagyon meleg levegővel, mert nem csak a hajszálakat szárítjuk ki vele, de a hajhagymák is károsodhatnak.

Egészséges táplálkozás

A megfelelő táplálkozással elegendő mennyiségű vitamint juttatunk a szervezetünkbe, melyek hozzásegítenek a szép hajhoz is. A C-vitamin erősíti a hajat, a vas segít az erek oxigénszállításában, a cink javítja a szövetek állapotát, az omega-3 zsírsav pedig serkenti a haj növekedését. Együnk elegendő mennyiségű sovány fehérjét, teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt és zöldséget! A hatás persze nem lesz azonnali, az újonnan növekvő hajszálak azonban már gyönyörűek egészségesek lesznek.

Tapasztaljuk ki, mi a legjobb a hajunknak. A megfelelő gondoskodás szép és egészséges frizurát eredményezhet.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!