Hajápolás télen

Hajápolás télen

Enrico Mariotti haj- stylist-tól most megtudhatjuk, hogyan küzdhetők le a téli időjárás okozta mostoha körülmények anélkül, hogy hajunk veszítene ragyogásából, vitalitásából és puhaságából.


Mínuszok, hirtelen hőmérsékletváltozás ahogyan a lakásból az utcára lépünk, légszennyeződés a nagyvárosokban.. A tél kihívásai a hajunkat is megviselhetik, hiszen élő szövetei teljes egészében ki vannak téve a hideg hónapok viszontagságaiak. Ahhoz, hogy hajunk “túlélje” a telet anélkül, hogy természetes szépségét és egyensúlyát elveszítené, megelőző óvintézkedésekhez kell folyamodnunk: sapkát kell hordanunk, hajunkat pedig rendszeresen kezelnünk kell védelmet nyújtó, hidratáló és újjáélénkítő termékekkel.

Egy puha gyapjúsapka elszigeteli hajunkat a fagy elől.

A haj igen érzékeny az extrém hőmérséklettel szemben; nyáron megszenvedi a hőt, télen pedig a fagyokat. A hideg hőmérsékletnek kitett hajszálak - különösen a hajvégek - fokozatosan meggyengülnek, szálkássá és drótszerűvé válnak, így nehezen fésülhetők és karbantartásuk is nagyobb erőfeszítést igényel. A hirtelen hőmérsékletváltozások a hidegből a melegbe tovább rontanak a helyzeten, hiszen például ettől töredeznek a hajszálak. Épp ezért az első szabály az, hogy minden esetben sapkával óvjuk a fejünket, amikor kilépünk az ajtón! Fejfedőnk lehetőleg természetes anyagból, pl. gyapjúból készüljön, és a teljes hajkoronánkat óvja anélkül, hogy szorítaná a fejet. Amennyiben hajunk hosszú, tűzzük fel egy laza kontyba és erre húzzuk a sapkát. Alternatívaként a nagyi kendőjét is leporolhatjuk és fejünk köré tekerhetjük, mivel a fejkendő viselete újra a divatját éli.

Extra hidratáció és táplálás a hajnak

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A hajnak télen persze nem csupán a hideg okoz stresszt. A központi fűtésből áradó száraz, meleg levegő gyakran komoly kompromisszumokra kényszeríti a hajrostokat, amelyek szárazabbá, porózusabbá és könnyen elektrosztatikussá válnak, így nehezebben is kezelhetők.Ez a probléma azonban igen könnyen orvosolható. Mindenekelőtt gondoskodjunk a megfelelő páratartalomról úgy, hogy egy vízzel teli edényt helyezünk a radiátorra. A hajmosást követően használjunk rendszeresen, de legalább heti egy alkalommal balzsamot és helyreállító pakolást! Ezeket a termékeket vigyük fel a haj teljes hosszában, majd egy széles fogazatú, fából készült fésűvel fésüljük át hajunkat. Hagyjuk a hajon a terméket az ajánlott ideig, majd öblítsük le.

Rendszeres hajmosás és szmog elleni készítmények

A légszennyezés egészen magas értékeket érhet el a téli hónapokban, melynek maradványai megtelepszenek a hajszálakon, s mindez a hajszálrostokat borító hyrolipidek egyensúlyának elvesztéséhez vezethet. Védelem nélkül a haj elgyengül, veszít volumenéből és vitalitásából. Épp ezért a hideg, téli hónapokban ajánlatos két-három naponta megmosni hajunkat, ezzel eltávolítani róla a szennyeződéseket és levegőhöz juttatni a hajszálakat. A kiszáradás elkerülése érdekében a hajmosáshoz gyengéd sampont és langyos vizet használjunk! Mielőtt kilépünk az utcára, érdemes pár csepp védőszérumot kenni a hajszálakra, amely nem csupán táplálja, de meg is óvja azokat a töredezéstől, illetve egy láthatatlan filmréteget képezve a hideg és a szmog ellen is védelmet nyújt.


Ajánlott bejegyzések:

Az illatok befolyása
Orrunk naponta rengeteg illatot és szagot észlel, melyeknek egy részét magunk választjuk, többségével pedig csak úgy “találkozunk”.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

MKati69

MKati69

Jelentett

Sajnos én sem kapok termékmintákat! Pedig nagyon szeretném kipróbálni.

  • Jelentem
zsuzsykha68

zsuzsykha68

Jelentett

SZÉP NAPOT . AKÁRMIT SZERETNÉK KIPRÓBÁLNI,SEMMIT NEM KAPOK MEG!!!!

  • Jelentem