Hajápolási tippek

Hajápolási tippek

Enrico Mariotti mesterfodrász most szeretne eloszlatni néhány - a hajápolással kapcsolatos téves hiedelmet, melyek birtokában Ön is hatékonyabb kezelést nyújthat a hajának!


Sokan azt gondolják, hogy a gyakori hajvágás következtében gyorsabban nő a hajunk és megerősödik a szerkezete. Nos, mindez nem igaz! Ez csak egyike azoknak az alaptalan tévhiteknek, amelyek miatt sokan veszélyeztetik hajuk szépségét és egészségét. Fölösleges hajunk hosszát feláldozni az erős haj érdekében. Hajunknak természetes növekedési ritmusa van, amelyet  vágással nem lehet  gyorsítani, ellenben a különféle hajerősítő és revitalizáló hajápoló szerekkel segíthetünk hajunk teltségének és színének helyreállításában!

Nincs gond a mindennapos hajmosással, feltéve ha megfelelő sampont használunk.

A hajmosás, - ellentétben azzal ahogyan a legtöbben vélekednek erről, - nem tesz kárt a hajban. Sőt, ennek épp az ellenkezője igaz! Ha a szmog, a faggyú, a por vagy a hajápolók maradványai túl sokáig maradnak a fejbőrön, nem engedik lélegezni a hajhagymákat, mivel elzárják az oxigén és a tápanyagok útját a hajrostok elől. Tehát ha ön jónak látja, nyugodtan mosson minden nap hajat, persze csak a hajtípusának megfelelő, jó minőségű samponnal. De vajon igaz-e, hogy célszerű gyakorta váltogatni az általunk használt sampont, mivel hajunk hozzászokik és a termék egy idő után elveszíti hatékonyságát? Bizony ez sem igaz! Az viszont annál inkább, hogy a hőmérséklet- vagy frizuraváltozás következtében más termékeket kell alkalmaznunk. Ilyenkor jó ha sampont váltunk és az új körülményeknek megfelelően egy gazdagabb, könnyedebb formulát választunk.

Igaz-e, hogy a balzsam használata elnehezíti a hajszálakat?

Sokan vélekednek úgy, hogy a balzsam használatát kerülni kell, mivel az csak elnehezíti a hajszálakat. Nos, semmi nem áll távolabb az igazságtól! A hajmosások után fölvitt balzsam helyreállítja a haj hidratációját, tápanyagait és a hajszerkezet rugalmasságát.  Bár a korábbi formulák lehet hogy nehezítették a hajszálakat, azonban a gazdag, ugyanakkor könnyed, új összetevők puha tapintású és telt hajat hagynak maguk után még akkor is, ha vékonyszálú hajjal rendelkezünk.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A hidegvizes öblítés a hajmosás végén valóban segít abban, hogy hajunk ragyogóbb hatást érjen el?
Egyértelműen! A hideg erősíti hajszálburkokat. Amennyiben ezt a hatást még szeretné fokozni, használjon külön erre tervezett hajon hagyható balzsamot vagy pakolást, melyek kisimítják a hajat úgy, hogy a fény visszatükröződik rajta ezáltal még ragyogóbbá válik.

Igaz az, hogy a hajlakk, a hajformázó habok és a hajzselé szinte megfullasztják a hajszálakat?

Ez egy régi, elavult tévhit. A mai hajlakkok, hajformázó habok és zselék olyan összetétellel rendelkeznek, amelyek teltséget kölcsönöznek a hajnak, megtartják a frizura formáját és nem rakódnak le a hajszálakon. Ezek a termékek nemhogy károsítják a hajat, de engedik lélegezni és védik a káros külső behatásoktól is. A haj első számú közellensége a hő. A forró víz, a legmagasabb fokozatra állított, minden nap használt hajszárítók és hajvasalók, mind-mind elvonják a hajszálakból a vizet így gyengítik azokat. Hasonló a helyzet amikor a medencében klór éri fejbőrünket: kiszárítja a hajszálakat, megfakítja a hajszínt. Próbáljon meg minél kevesebb hőt használni a hajformázásához, vagy alkalmazzon a haj megóvására tervezett termékeket a hajformázás vagy a fejesugrás előtt! 

Ajánlott bejegyzések:

Tavaszi hajápolás - egészséges haj titka
A téllel járó hideg, hirtelen hőmérsékletváltozások...


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által