Hogyan ápoljuk a hajunkat a nyaralás alatt?

Hogyan ápoljuk a hajunkat a nyaralás alatt?

Nyáron nemcsak a bőrünk, hanem a hajunk is hajlamos a kiszáradásra. Ha nem szeretnénk nyár végén szembesülni azzal, hogy le kell vágatnunk belőle, fordítsunk nagyobb figyelmet a tincsek ápolására!


A forró napsütés és a klóros víz igencsak tönkreteszi a hajat, ezért nyaraláskor érdemes egy kicsit több figyelmet rászánni és extra ápolással kényeztetni.

Strandolás előtt

Mielőtt napozni indulunk, feltétlenül kenjük be a hajunkat UV-szűrős olajjal vagy balzsammal. Ezzel nemcsak a szerkezetét, hanem a színét is megóvjuk. A napfény és a klór hatására ugyanis a színek kifakulnak. Ha biztosra akarunk menni, tegyünk a fejünkre kalapot, vagy kendőt, amely megvéd a káros sugaraktól. Mivel a hajvégek a legérzékenyebbek, a strandon tekerjük kontyba a hajunkat, és a végeket bújtassuk a konty alá!

Mosás

Ajánlatos minden reggel a zuhany alatt langyos (fontos, hogy nem forró!) vízzel átmosni a hajunkat, hogy megszabaduljunk a hajszálakra rakódott sótól és klórtól, de nem kell hozzá mindig sampont használnunk. Mindenképpen olyan tápláló sampont vigyünk magunkkal, amely tartalmaz jojobát, pantenolt vagy aloe verát. Hajmosás után elengedhetetlen a balzsam használata, amely a hajszálakat puhává és simává varázsolja.

Ápolás

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Legalább hetente egyszer vigyünk fel a hajunkra pakolást, hogy a haj struktúráját helyreállítsuk, ezáltal ismét fényességet és ragyogást kölcsönözzünk számára. Extra ápolással kényeztethetjük a végeket, ha hajmosás előtt két evőkanálnyi mandulaolajat oszlatunk el rajtuk.

Házi hajpakolást is készíthetünk mézből és 1-2 tojássárgájából, amit felviszünk a hajra, törölközővel bedunsztolunk, és legalább egy órán keresztül rajta hagyunk.

Óvatosan a meleggel!

Mivel a haj a napsugárzás által már elég meleget kap, figyeljünk oda arra, hogy szárításnál már csak langyos levegőt fújunk rá! A hajszárítót használat közben legalább 30 centi távolságra tartsuk a hajunktól. Ha tehetjük, a hajvasalót is tegyük el a szekrény mélyére, és csak a legszükségesebb esetben használjuk!

Formázás

Lehetőleg hagyjuk kiengedve a hajunkat, és legfeljebb csak hajpántot helyezzünk bele! A szoros gumik ugyanis még jobban meghajlítják az egyébként is igénybevett és érzékeny hajszálakat, így elősegítik a töredezést.

Miért óvjuk a hajunkat nyáron?
Mindannyian tudjuk, hogy bőrünket óvni kell a káros UV sugárzás ellen...

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!