Láb borotválás

Láb borotválás

Nyáron gyakrabban használunk borotvát, hiszen lábaink állandóan középpontban vannak, így nem várhatjuk meg míg a szőrszálak annyira kinőnek, hogy epilálni lehessen őket.


Öt tipp annak érdekében, hogy mindig tökéletesen simák legyenek a lábaink.

A tökéletes borotválás titka

  1. tipp: először is tudnunk kell, hogy teljesen felesleges és nem is szabad túl gyakran borotválni lábainkat, mert az csak bőrirritációt idézhet elő: bőven elég kétnaponta leszedni a felszínre törő borostákat. Ha strandra vagy tengerpartra készülünk, inkább előző este borotváljuk le a lábunkat, ezzel elkerülhetjük a só és a klór okozta bőrirritációt. Barnaságunkat sem kell féltenünk, ugyanis hámlasztó hatása miatt a borotválás szinte kötelező a bőr fényének megőrzése érdekében.
  2. tipp: borotválkozás előtt zuhanyozzunk le vagy fürödjünk meg! Mindez azonban ne tartson tovább húsz percnél, mert a túlhidratált bőr felülete egyenetlen, ezért nehezebben siklik rajta a borotva.
  3. tipp: a borotválandó felületre minél több borotvazselét vigyünk fel, hogy a szőrszálak kellőképp felpuhuljanak! Figyeljünk arra is, hogy lehetőleg a bőrtípusunknak megfelelő borotvazselét használjunk! Ha például érzékeny a bőrünk, mindenképpen az arra kifejlesztett terméket válasszuk!
  4. tipp: borotválás szempontjából a legnehezebb területek a térdhajlat és a boka. Hagyjuk ezeket mindig a végére amikor már a borotva a kezünkre áll, így könnyedebben és precízebben tudunk dolgozni. Ahhoz, hogy ezeket az érzékeny részeket sérülés nélkül le tudjuk borotválni, ügyelnünk kell a tökéletes egyensúlyunkra is: tegyünk a kád szélére egy törülközőt, és arra helyezzük a lábunkat!
  5. tipp: ha ergonómiailag jól kialakított, kifejezetten nők számára kifejlesztett borotvát használunk, akkor nem számít, hogy melyik irányból borotváljuk a szőrszálakat (természetesen továbbra is fontos az, hogy függőleges és ne vízszintes mozdulatokkal végezzük a műveletet!). Válasszuk ki a számunkra legkényelmesebb módszert! Az egyedüli kivétel a hónalj területe, mivel itt felfelé, a szőrszálak növekedésével ellentétes irányban kell haladnunk.
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Tudta?

A borotvahab szappant is tartalmaz, ezért a bútorszöveteken található foltok tisztításra is használhatjuk. Először töröljük át a foltot egy jól kinyomkodott, langyos vizes szivaccsal, majd fújjunk rá a folt nagyságánál valamivel nagyobb mennyiségű borotvahabot. Ezután dörzsöljük át a szövetet a szivaccsal, végül nedves ruhával itassuk fel a habmaradványokat!

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által