Lakatos Márk - Csak olyan színt viselj, amitől ragyogsz! 1. rész

Lakatos Márk - Csak olyan színt viselj, amitől ragyogsz! 1. rész

A következőkben arról a négy alaptípusról lesz szó, amelyekkel egy ún. színtanácsadáson csoportba sorolják a hölgyeket. Az egyszerűség kedvéért a négy évszakkal jelölik az egyes típusokat. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy sok milliárd nő él a földön, s nagyon kevés akad közöttük, aki egyértelműen egyetlen évszaknak felel meg.


Mint az élet legtöbb területén, itt is különleges „koktélok” vagyunk, azaz egyedi arányokat képviselünk. Ezért minden évszak felosztható további altípusokra, ugyanúgy, mint a zodiákus jegyeknél. Vannak nyárba hajló tavaszok, télies őszök és tavaszias telek. Nem egyszerű így első hallásra, ugye, drágám? Az asztrológia emlegetésével valójában rá szerettem volna világítani ennek a „tudománynak” a hókuszpókusz jellegére is. Lehet, hogy a gyakorló kozmetikusok és az ortodox színtanácsadók most felszisszennek, de én azt vallom, hogy ebből az egész bonyolult szabályrendszerből az alapigazságokat kell megtanulni.

A legfontosabb, hogy az alaptípusokat kettesével párba állíthatjuk aszerint, hogy meleg vagy hideg alapjegyek jellemzik-e őket. Eszerint a tavasz és az ősz jellemzően meleg típusok, ezért a bőr és a haj meghatározója az arany, a vörös pigment. A nyár és a tél a hamvas, azaz hűvös alaptípusok. Jellemző rájuk a szürkés, a kékes, tehát a hideg karakter. Ennek megfelelően a tavasz és az ősz hölgyeken remekül állnak az arany és vörös tüzes színei. A tavasz a ragyogó tiszta színeket és kellemes pasztelleket viselheti, az ősz pedig az őszi erdő egész palettáját, az avar, a moha természetes árnyalatait. A nyár hölgyeknek a hűvös fagyi-színek, a cool szürkés-kékes és a tört árnyalatok állnak igazán jól, míg a tél asszonyok bátran viselhetnek meghökkentően erős tónusokat, neon színeket, illetve tiszta feketében és fehérben szédítően csinosak. Idáig az elmélet. A gyakorlat persze ennél sokkal bonyolultabb, édesem, és mindig a tükör előtt dől el. Elég, ha Marlyn Monroe-ra gondolunk, aki pályája elején tipikus tavasz volt, meleg tónusú gesztenyeszín hajjal, meleg árnyalatú szemmel és rózsás bőrrel. Aztán egy huszárvágással olyan 180 fokos változáson ment keresztül, hogy kedves édesanyja sem ismert rá. A platinaszőke haj, a fehérre púderezett bőr és a vérvörös ajkak jócskán megváltoztatták az alapkarakterét. Ilyen példából sokat sorolhatnánk még. Manapság színes kontaktlencsével, hajfestéssel és trükkös sminkkel a tavaszból telet, a nyárból őszt és mindenből mindent lehet csinálni. Ez persze inkább a showbusiness és a divatfotózás területén gyakorlat, hiszen nem jellemző, hogy egy munkába járó, gyereket nevelő modern nő naponta több órát töltsön el azzal, hogy mielőtt kilép az utcára, komplett szépségprogram keretén belül Csipkerózsikából Hókirálynővé változzon. Ám az elvi lehetősége megvan. A saját korában istenített operett primadonna, Honthy Hanna még megengedhette magának ezt a luxust. Talán ezért van a síremlékén egy míves fésülködőasztalka, tele szépítkezésre alkalmas eszközökkel.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által